Verhoog de organische vindbaarheid voor je onderneming met deze 5 tips

4 minuten leestijd

Last Updated on: 3rd januari 2022, 02:51 pm

Wie onderneemt weet dat ‘ie zich ook online moet laten zien. Het internet is tegenwoordig het digitale uithangbord van jouw onderneming, de reclamezuil bij het station en jouw kraam op het marktplein. In deze blog vertellen we hoe je de vindbaarheid van jouw onderneming digitaal en op een organische manier kunt laten groeien. Lees je mee?

Ecommerce staat voor elektronische bedrijfsvoering. Met andere woorden: alles wat jij online doet waarmee je commercie weet te genereren valt onder ecommerce. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, maar ook als je online klanten vindt voor jouw werkzaamheden. Ecommerce seo, Search Engine Optimization, is speciaal gericht op het verbeteren van de vindbaarheid online. In deze blog focussen we ons vooral op het organisch verbeteren van de vindbaarheid van je website.

SEO is dus een manier waarbij je organisch hoger kunt komen in de zoekresultaten van jouw potentiele klant of koper. Organisch betekent dat je er niet voor hoeft te betalen. Maar het gaat zeker niet vanzelf. Het gaat om het vinden van de juiste combinatie tussen techniek, content en autoriteit. Dit noemen we ook wel de 3 pijlers van seo.

1. Verbeter de techniek van jouw website

De techniek achter je website zit vaak verstopt in het CMS wat jij gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan WordPress, of een ander systeem. Het is belangrijk dat Google weet wat je op je website plaatst. Maar dat niet alleen. Google vindt het ook belangrijk dat een website gebruiksvriendelijk is voor de bezoeker en dat een website niet te traag is. Het is dus belangrijk dat de techniek achter je website soepel verloopt, met z’n tijd mee gaat en bijvoorbeeld niet vol zit met onnodige plugins die je website traag maken.

2. Creëer interessant content voor potentiele bezoekers

Iemand typt een zoekvraag in en jij sluit naadloos aan met een interessante blog waarin het antwoord wordt gegeven. Dan is jouw website interessant voor degene die de zoekvraag heeft gesteld. De kans is groot dat jouw website dan hoog in het zoekresultaat terecht komt. Nu gebeurt het natuurlijk niet direct zo gemakkelijk en is het een formule die je moet kraken tussen waardevolle content, regelmatig nieuwe content plaatsen en het gebruik van de juiste zoekwoorden. Een zoekwoordenonderzoek is dan ook slim om regelmatig uit te voeren. Dit kan jezelf doen, maar je kan het natuurlijk ook laten doen.

Naast teksten schrijven is het ook slim om te letten op afbeeldingen, infographics en video’s. Allemaal ten behoeve van de lezer!

3. Zorg voor autoriteit

Als nummer 1 eindigen in de zoekresultaten is niet iets dat direct gebeurd. De laatste pijler is namelijk autoriteit. Deze groeit wanneer je bijvoorbeeld ervoor zorgt dat andere websites ook gebruikmaken van jouw linkjes. Bijvoorbeeld door een gastblog te schrijven. Maar ook door écht te kiezen voor kwaliteit en niet zomaar je website vol te gooien met lappen tekst.

Organisch de vindbaarheid van je website vergroten is de balans zoeken tussen deze drie pijlers. In tegenstelling tot SEA, het betaalde broertje van SEO, heeft het de tijd nodig om te groeien. Maar het voordeel hieraan is wel dat het resultaat meer blijvend is en dat je door regelmatig content te delen altijd bouwt aan het hoger in Google terecht komt.

Nieuwste over Blog