Verduurzaming in verhuursector met industriële verlichting

3 minuten leestijd
man standing in front of street light turned on
Photo by Pixabay on Pexels.com

Last Updated on: 17th januari 2023, 10:21 am

Het klimaat en het reduceren van uitstoot is al langere tijd het gesprek van de dag en een groot agendapunt bij veel organisaties. Zo ook in de verhuurbranche. Meer en meer klanten en organisaties vragen om milieuvriendelijke oplossingen. Oplossingen die voor minder uitstoot zorgen, een groener klimaat, maar niet inleveren op het vermogen om werk te verrichten.

Innovaties komen uit verschillende hoeken om aan deze vraag te voldoen, en zo dus ook vanuit de verhuurbranche. Met hybride lichtmasten die een stuk minder uitstoot hebben dan reguliere lichtmasten, kunnen buiten projecten in het vroege donker doorgaan zonder het mileu aan te tasten. Hieronder meer informatie over deze lichtmasten.

De hybride lichtmasten

Hybride lichtmasten hebben meer voordelen dan enkel minder uitstoot. Daarom willen we je graag laten zien wat alle voordelen van hybride lichtmasten zijn.

Lagere brandstof kosten: Een hybride lichtmast die werkt op een aggraat heeft minder brandstof nodig om te werken. Het brandstofverbruik van een van Lexrent haar lichtmasten is dan bijvoorbeeld ook maar Brandstofverbruik 0,11 ltr / uur. Dit is minder dan een enkel op benzine lopende lichtmast.

Hogere betrouwbaarheid: Een hybride lichtmast kan ongeveer zo’n 11,5 uur branden op batterijen. Omdat de lichtmast onafhankelijk is van een stroomnetwerk is de betrouwbaarheid van een hybride lichtmast hoger. Je kunt er van op aan dat zelfs bij een stroomstoring, de lichtmast gewoon blijft branden en je je werk kunt blijven doen.

Duurzaamheid: Hybride lichtmasten dragen bij aan duurzame energieopwekking en kunnen helpen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Hoe doet Lexrent dit bij haar vloot aan mobiele hybride lichtmasten?

Lexrent haar lichtmasten zijn onntwikkeld vanuit de praktijk voor dagelijks intensief gebruik. De zeer complete lichtmasten zijn onder andere voorzien van een dag- en nacht schakelaar. Voornamelijk door de accu aangedreven en met een brandstofverbruik van slechts 0,11 liter brandstof per uur. De mobiele lichtmasten werken als combinatie van een Lithiumaccupack en een Yanmar dieselmotor.

De technische kenmerken:

  • 3800m2 mobiele verlichtingsoppervlakte
  • Hydraulisch aangedreven
  • In 2 uur is de accu volgeladen Volle accu = 11.5 uur
  • verlichting zonder uitstoot

Lexrent streeft naar een groenere wereld en draagt haar steentje bij door in te zetten op verduurzaming van haar equipment. Ben je benieuwd hoe onze ‘groene’ equipment jou kan helpen bij je volgende project? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog