3 redenen om voor een zakelijke elektrische auto te kiezen

4 minuten leestijd
an electric car charging
Photo by Kindel Media on Pexels.com

Last Updated on: 17th januari 2023, 10:28 am

Ben je op zoek naar een nieuwe zakelijke auto? Of wil je misschien zelfs wel het wagenpark van jouw bedrijf uitbreiden? Dan wil je natuurlijk wel de juiste beslissing maken. Een auto moet niet alleen praktisch zijn, maar ook op financieel vlak de nodige voordelen opleveren. In dat geval is het wellicht ook eens verstandig om naar de voordelen van elektrisch rijden te kijken.

Elektrisch rijden is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Zeker op zakelijk vlak. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om een elektrische auto zakelijk te leasen. Maar waarom zou je voor een elektrische auto kiezen? Welke voordelen biedt dit voor jouw bedrijf? We zetten drie redenen voor je op een rijtje.

1.      Bespaar op de brandstofkosten

Als ondernemer ben je altijd zoekende naar de juiste balans tussen uitgaven en inkomsten. Natuurlijk kom je er niet onderuit om ook geld uit te geven om je bedrijf te ondersteunen. Als je veel moet rijden voor je werk, levert dit nou eenmaal ook extra kosten op. Niet alleen voor de auto zelf, maar zeker ook als we kijken naar de brandstofkosten. Zeker kort na de inval van Rusland in Oekraïne zagen we dat de brandstofkosten niet leuk meer waren. Ook daarom werd elektrisch rijden plotseling stukken populairder. Een auto opladen bij newmotion laadpaal bij jou in de buurt is natuurlijk een stuk voordeliger dan even snel de tank volgooien. Het is nog voordeliger wanneer je zelf een laadpunt tot je beschikking hebt. Elektrisch rijden is dus een goede manier om extra op de maandelijkse lasten te besparen en zo meer uit je bedrijf te halen.

Wist je dat elektrische auto’s ook nog andere fiscale voordelen bieden? Zo ben je aanzienlijk minder kwijt aan onderhoud en betaal je minder bijtelling.

2.      Goed voor het imago

Hoe zou de consument jouw bedrijf omschrijven? Wat is het imago van jouw merknaam? Wat zou je graag willen?

Als we één ding zeker weten, dan is het wel dat consumenten steeds meer waarde aan duurzaamheid hechten. Ze maken steeds vaker bewuste keuzes en letten ook op het groene karakter van bedrijven voordat ze met hen in zee willen gaan. De ondernemers van nu kunnen dan ook niet achterblijven en moeten hun imago verduurzamen. Wat doet jouw bedrijf al voor het milieu? Let je op het productieproces? Kies je voor andere materialen? Verpak je op een andere manier? Dan ben je al goed op weg. Maar dit alles wordt natuurlijk ruim teniet gedaan als je ondertussen wel in een energieslurpende wagen rijdt. Door elektrisch te rijden, verminder je de CO2-uitstoot aanzienlijk. Hiermee werk je aan het imago van jouw onderneming.

3.      Fijn rijden

Een auto moet niet alleen heel praktisch, maar ook goed comfortabel zijn. Prettig rijden is echter niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Elektrisch rijden wordt ook wel het nieuwe rijden beschouwd. Alles automatisch, rijden met één pedaal, geluidloos over de weg zweven en sneller accelereren Dat zorgt voor meer comfort tijdens lange ritten.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips