Verbeterd bedrijfsresultaat door te snijden in de kosten

3 minuten leestijd
Verbeterd bedrijfsresultaat door te snijden in de kosten

In beginsel geldt dat er twee manieren zijn om het bedrijfsresultaat van een organisatie te verbeteren: door de inkomsten te verhogen of de uitgaven te verlagen. Mede door de krapte op de arbeidsmarkt en de drukte op het elektriciteitsnet, is dat eerste niet altijd mogelijk. Er wordt geen personeel gevonden om de productiecapaciteit uit te breiden, of nieuwe machines kunnen niet worden aangesloten doordat de capaciteit van de stroomaansluiting niet wordt verhoogd door de netbeheerder. Gelukkig zijn er voldoende andere mogelijkheden om de kosten te drukken. Kies bijvoorbeeld wat vaker voor een reparatie in plaats van voor een vervanging van defecte apparatuur op de werkvloer. 

Tip: dit is niet alleen interessant voor ondernemers, maar ook voor particulieren. Kies bewust voor een AppleWatch reparatie bij ThePhonelab, in plaats van voor de aanschaf van een nieuw model. 

Elektronica kan vaak langer mee dan gedacht wordt

Met welk afschrijftermijn werk jij voor de elektronische apparatuur binnen je organisatie? In veel gevallen worden elektronische apparaten veel sneller fysiek afgeschreven, dan werkelijk het geval is. Denk bijvoorbeeld aan een laptop of mobiele telefoon waarvan de accu steeds minder goed werkt. Voor veel ondernemers een reden om het apparaat te vervangen. Zonde, want het vernieuwen van de accu kan al voldoende zijn om de laptop of telefoon nog jaren te kunnen gebruiken. Het vervangen van een accu is veel minder kostbaar dan het vernieuwen van het volledige apparaat. Mobiele telefoons zijn de laatste jaren steeds duurder geworden, waardoor de kosten al snel oplopen bij een volledige vervanging van de vloot. 

Duurzaam en verantwoord ondernemen met reparaties 

Niet alleen de mogelijkheid om de kosten te drukken maakt dat een reparatie vaak interessanter is dan het vervangen van apparatuur. Denk ook aan het duurzame en maatschappelijk verantwoorde karakter hiervan. Een apparaat kan nog jaren gebruikt worden na de reparatie. Zou je het apparaat al voor de reparatie vervangen, dan schaadt dit het milieu en klimaat onnodig zwaar. 

Aantrekkelijke voorwaarden bij lokale reparateurs 

Er zijn lokaal verschillende ondernemers te vinden die reparaties aan elektronische apparaten uitvoeren. Het eerder aangehaalde ThePhonelab werkt hierbij op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat je als ondernemer niet betaalt voor een reparatie die niet volledig kan worden uitgevoerd. Denk aan de situatie waarbij het vervangen van een accu het probleem niet oplost. Ook heb je de apparaten vaak al snel weer terug, soms zelfs binnen een half uur. 

Nieuwste over Blog