Trainingen voor accountants

3 minuten leestijd

Er is in Nederland een groeiende vraag naar gekwalificeerde accountants die kunnen voldoen aan de vereisten van de MBA (Master of Business Administration). Voor die accountants die al in de branche werken, moeten er een aantal uitdagingen worden overwonnen voordat ze een MBA krijgen. De Master of Business Administration-graad is specifiek bedoeld voor hoogopgeleide personen met bewezen leiderschap- en managementvaardigheden. Dit zijn het soort professionals waar veel vraag naar is bij grote accountantskantoren en bedrijven. Andere interessante opleidingen zijn CMA (Certified Management Accountant) en Power Bi (o.a. visualisatie van financiële gegevens). Dus wil jij verder groeien? Dan is een training voor accountants een slimme stap.

Toptalent worden

Er zijn veel mensen die een accountancy opleiding doen. Toch is er vraag naar toptalent dat zich kan onderscheiden in het gebied van finance. Dit tekort heeft ertoe geleid dat veel bedrijven hoge salarissen bieden aan dit top talent om hun posities in te vullen. Om toptalent aan te trekken voor hun bedrijf, zijn veel grote accountantskantoren begonnen met het implementeren van trainingsprogramma’s gericht op in-house accountants, denk aan de cursus Power Bi.

Leerdoelen

Bij het volgen van trainingen voor accountants is het belangrijk om leerdoelen te creëren die betrekking hebben op de belangrijkste competenties die nodig zijn voor de functie. Deze competenties moeten meetbaar, kwantificeerbaar en haalbaar zijn. Bij het ontwikkelen van de leerdoelen van bijvoorbeeld de MBA, zal het bedrijf die jou deze training laat doen, eerst willen bepalen wat de verwachtingen van het succes van jou als professional zijn. Daarbij kunnen ze de keuze voor de training afstemmen op deze behoeften. Bepaal ook voor jezelf wat jouw leerdoelen zijn. Hoe wil jij je dit jaar ontwikkelen? Bespreek dit met jouw leidinggevende en geef aan dat je deze trainingen wil doen.

De markt heeft specifieke vragen

De markt van tegenwoordig heeft specifieke vragen die door de accountant beantwoord moeten worden. Om deze vragen te implementeren in de strategie heb je kennis nodig van bijvoorbeeld Power Bi. Het visualiseren van financiële data maakt ook voor de bedrijfseigenaar en andere medewerkers inzichtelijk hoe het bedrijf ervoor staat. Zeker op het gebied van e-commerce is dit tegenwoordig heel belangrijk. Een e-commerce retailer heeft veel baat bij een data-gedreven aanpak. De meeste e-commercebedrijven vereisen dat accountmanagers vaardig zijn in het beheren van gegevens, vooral naarmate ze complexer worden. Accountmanagers die uitblinken op dit gebied krijgen de voorkeur boven degenen die dat niet doen, omdat het erg moeilijk is om iemand op te leiden die geen ervaring heeft met het beheren van grote databases en records. Een goede training voor accountants helpt hen te begrijpen hoe ze toegang kunnen krijgen tot de tools en software die nodig zijn om toegang te krijgen tot dit soort gegevens, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen voor hun bedrijf. Dit is een vaardigheid die elke accountant in de toekomst moet bezitten.

Nieuwste over Blog