Leadgeneratie doe je online

5 minuten leestijd

Leads zijn essentieel om een bloeiende business uit te bouwen. Het goede nieuws? Leads genereren is makkelijker en betaalbaarder dan ooit! Online leadgeneratie kan je heel wat warme leads opleveren die makkelijk in klanten om te zetten vallen. Hoe je dat aanpakt? Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Wat is leadgeneratie?

Leads zijn eigenlijk potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Deze bereiken en overtuigen is een belangrijke stap in het genereren van omzet en het groeiproces van je onderneming. Via leadgeneratie ga je potentiële klanten identificeren en opwarmen. Dit wil zeggen hun belangstelling opwekken voor jouw product of dienst.

Vertrek vanuit een onderbouwde strategie

Bij het genereren van kwalitatieve leads en online leadgeneratie komt misschien wel meer kijken dan je denkt. Een goede strategie en onderbouwde aanpak is dan ook nodig om succes te boeken. Waarmee wil je je onderscheiden, welke waardevolle content heb je om klanten aan te reiken en hoe kun je in elke fase van het beslissingsproces van de potentiële klant in beeld komen? Stuk voor stuk zaken die bekeken worden en meegenomen worden in je strategie. Online leadgeneratie is een specialiteit en hulp van een professionele partner is dan ook aangewezen. Zij kennen het klappen van de zweep en hebben de best practices uit verschillende sectoren mee. Op die manier kan je doelgericht je doelgroep gaan benaderen. Daarbij schuiven prospects door de verschillende fases van je leadfunnel tot ze effectief klaar zijn om te kopen.

Zoekintentie en customer journey als basis

Niet enkel voor Google Ads is een zoekwoordenonderzoek belangrijk, ook bij het online genereren van leads is dit de basis. Zo weten we op welke woorden naar jouw producten of dienstverlening gezocht wordt. We bekijken via welke platformen we jouw doelgroep optimaal kunnen benaderen, zorgen voor tools op je website die bezoekers capteren en toelaten deze gericht te gaan benaderen en selecteren vervolgens de bijkomende kanalen die we gaan inzetten. Waardevolle content, denk maar aan whitepapers, is ontzettend belangrijk om online leads te genereren. We bekijken welke content er nodig is voor elke fase van de customer journey en adviseren je op dit vlak. Met plezier helpen we je ook bij het effectief uitwerken van deze content.

Implementeren van de online strategie

Bij Pingwin zijn we thuis in het adviseren op het vlak van online leadgeneratie, maar ook het effectief uitvoeren en implementeren van de online leads door middel van Zoekmachine optimalisatie (SEO) heeft geen geheimen voor ons. Met gerichte campagnes, denk maar aan Google Ads, Facebook campagnes en/of Linkedin campagnes benaderen we de juiste doelgroepen en trekken we ze naar je platformen. Daar capteren we de gegevens en zorgen we voor leads. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat er zoveel mogelijk traffic ook effectief converteert. Bijkomende traffic en interesse is leuk, maar uiteindelijk draait het om effectieve klanten.

Perfect meetbaar

Het mooie aan online leadgeneratie is dat elke stap in het proces perfect meetbaar is en bijgestuurd kan worden. De verzamelde data geven heel wat inzichten zodat je leadgeneratie campagnes ook efficiënt bijgestuurd kunnen worden.


Meer weten over online leadgeneratie?

Nood aan leads of de groei van je klantenbestand versnellen? Bij Pingwin zijn we al heel wat jaren thuis in leadgeneratie en kunnen we je tal van referentiecases voorleggen. Wij streven naar rendement zodat je je investering razendsnel terugverdient. Wij zorgen voor online leads, bijkomende conversie en dragen zo ons steentje bij aan het succes van je onderneming. We denken ook graag mee na over hoe we de leads ook effectief kunnen omzetten in klanten. Contacteer ons en laat ons van gedachten wisselen.

Nieuwste over Ondernemerstips