Tips voor de optimale kantoorinrichting

4 minuten leestijd

Last Updated on: 26th maart 2024, 01:23 pm

Veel mensen hebben een kantoorbaan, wat inhoudt dat ze een aantal keren per week de auto pakken of met het openbaar vervoer vertrekken naar hun werk bij een organisatie. Je loopt vroeg binnen en gaat laat weer weg. Je brengt waarschijnlijk de meeste uren door op kantoor, dus dan is het wel zo fijn dat het efficiënt en goed is ingericht zodat jij al je werktaken zo goed mogelijk kan uitvoeren. Daar komt best wel wat bij kijken, want het is niet vanzelfsprekend dat een kantoor optimaal is ingericht om zo het beste bij alle medewerkers naar boven te halen. 

Een gezonde werksfeer zorgt voor een hogere omzet en blijere collega’s. Dat is nog eens winst! Maar, hoe zorg je voor een optimale kantoorinrichting? Dat lees je hier. Twijfel niet langer en voer deze veranderingen is door, je collega’s zullen je absoluut dankbaar zijn.

Zorg voor een goed bureau 

Je brengt waarschijnlijk veel tijd door op je werkplek achter een computer, en dan is het wel zo fijn dat je een stevig bureau hebt waar je efficiënt achter kan werken. Een goed bureau is vaak verstelbaar. Als je elke keer in exact dezelfde houding weer mails moet typen of verslagen moet schrijven, dan merk je op een gegeven moment dat je stijf wordt en je gewrichten en spieren gaan tegenstribbelen. Dat is voor niemand goed. Zorg daarom voor een bureau dat je kan afstellen qua hoogte, of zorg voor diverse soorten bureaus: bureaus waar je zittend werk kan verrichten, maar ook bureaus waar je lekker achter kan staan. 

Volgens wetenschappelijk onderzoek brengt men veel te veel tijd zittend door, en is het voor de gezondheid belangrijk dat je kan afwisselen tussen posities. Zo’n bureautafel is hoog en daar kan je staand achter werken, wel zo fijn als je drie uur hebt moeten zitten tijdens die ene meeting. Het is tevens essentieel dat een bureautafel voldoende ruimte biedt om spullen op te leggen, zoals een map, laptop, kopje koffie, schrijfwaren, notitieblok. Ook hier verschillen soorten bureaus in, dus het is handig om van tevoren te bepalen hoe groot het bureau precies moet zijn, zodat je geen miskoop doet. 

Voldoende schrijfwaren 

De meeste mensen herkennen deze ergernis waarschijnlijk wel: alle pennen hebben geen inkt meer, je nietmachine is kwijt en er is geen leeg papier meer waar je aantekeningen op kan maken. Voor iemand met een kantoorbaan is het van cruciaal belang dat er voldoende schrijfwaren zijn om mee uit de voeten te kunnen. Het is een van de grootste ergernissen onder medewerkers: lege stiften of pennen, en geen tools om bijvoorbeeld documenten aan elkaar te nieten. 

Als je deze documenten niet aan elkaar kan nieten, dan bestaat er een kans dat je de documenten niet volledig bij elkaar kan houden en vertrouwelijke informatie kan lekken. Dat is allesbehalve wat een bedrijf wil, want dat is enorm schadelijk voor het imago van het bedrijf. Het is dus van groot belang dat er voldoende kantoorbenodigdheden tot de beschikking zijn, zodat alle werknemers lekker door kunnen werken zonder enige obstakels.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog