Tips bij het aanschaffen van hoortoestellen

4 minuten leestijd

Last Updated on: 24th juli 2022, 11:08 am

Je bent eindelijk tot de conclusie gekomen dat het tijd is om te stoppen met het missen van de meest essentiële geluiden in je leven en onderneemt stappen om jouw gehoorverlies te verhelpen. Hoortoestellen verbeteren waarschijnlijk niet alleen jouw vermogen om te communiceren, maar ook de algemene gezondheid. Dit komt omdat hoortoestellen in verband worden gebracht met een lager risico op cognitieve achteruitgang. Daarnaast zorgen hoortoestellen voor andere gezondheidsvoordelen. Hoortoestellen aanschaffen is een behoorlijke investering, daarom bereid je jezelf goed voor met onderstaande tips.

Een gehooronderzoek laten uitvoeren

De eerste stap is het laten uitvoeren van een complete gehoortest, een opgeleide audicien onderzoek laten doen en jouw hoorbehoeften te laten vaststellen. Onze, door consumenten beoordeelde, gids helpt je bij het vinden van een dienstverlener in je omgeving. Gehoortesten zijn snel, pijnloos en niet-invasief. De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken daarnaast ook de kosten van gehooronderzoeken.

Het opsporen van de bron die jouw gehoorverlies veroorzaakt en het uitwerken van een behandelingsplan om je individuele gehoorconditie aan te pakken, begint met een volledige audiometrische beoordeling en audiometrische test. Je kunt een visueel onderzoek, veel verschillende soorten gehoortesten en een afdruk van jouw gehoorgang verwachten. De audicien beoordeelt de afdruk van jouw gehoorgang en beoordeelt of je al dan niet in aanmerking komt voor onzichtbare of in-kanaal-technologie modellen hoortoestellen. Het is belangrijk dat de bevindingen grondig worden uitgelegd, zodat je kunt begrijpen of je gehoorverlies hebt. En zo ja, welke soort en hoe ernstig het is. Je moet je ook bewust zijn van de precieze soorten geluiden die je niet kunt horen als gevolg van het individuele gehoorverlies.

Maak een prioriteitenlijst van je hoorbehoeften

Behalve het testen van je gehoor bij de eerste afspraak, zal de audicien nog een aantal andere ingrepen doen. Zo zul je een gesprek hebben over jouw manier van leven. Is het belangrijker voor je om tijd te besteden aan het kijken naar je favoriete televisieserie of zou je meer tijd willen besteden aan het verbeteren van jouw communicatie met collega’s? Misschien houd je van muziek of ben je musicus en heb je een muziekoptie in je hoortoestellen nodig om goed te functioneren. Wat je topprioriteiten ook zijn, zorg ervoor dat je ze duidelijk aan de audicien overbrengt, zodat die gemakkelijker kan beoordelen welke producten het beste bij jou en jouw levensstijl passen. En informeer ook naar de vergoeding van jouw hoortoestel door jouw zorgverzekeraar.

Het financiële plaatje

     Ondanks het feit dat veel mensen proberen daar verandering in te brengen, blijven hoortoestellen een flinke uitgave. Zorg ervoor dat je onderzoek doet, zodat je een strategie kunt bedenken om jouw hoortoestellen te betalen en toch binnen het budget te blijven. De audicien moet je een aantal oplossingen kunnen voorstellen die zowel gunstig zijn voor jou als voor jouw gehoor.

Informeer naar accessoires en toepassingen.

De meeste hoortoestellen zijn tegenwoordig uitgerust met hulpstukken die het luisteren in moeilijke omstandigheden, zoals restaurants, op straat of andere drukke plaatsen, verbeteren.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog