Waarom je als startende ondernemers relatiegeschenken moet inzetten

4 minuten leestijd

Last Updated on: 24th juli 2022, 11:31 am

Wanneer je een eigen onderneming bent gestart heb je natuurlijk al heel veel geïnvesteerd. Om dan ook nog geld uit te geven aan relatiegeschenken is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch is dit een relatief goedkope manier van marketing waarbij je veel naamsbekendheid kunt verkrijgen. Organiseer je bijvoorbeeld een open huis om mensen kennis te laten maken met je nieuwe onderneming? Geef de bezoekers dan als blijk van waardering een gepersonaliseerd relatiegeschenk mee naar huis. Daarmee is de eerste stap gezet om je bedrijf onder de aandacht te brengen.

Hoe werken relatiegeschenken?

Het doel van relatiegeschenken is natuurlijk jouw onderneming promoten. Wanneer je inmiddels een vaste kring zakelijke relaties hebt opgebouwd kun je deze af en toe verwennen met een giveaway. De meest voor de hand liggende periode hiervoor is tijdens de feestdagen in december. Een goede fles wijn met een kurkentrekker waarop de naam van jouw onderneming is gegraveerd doet het altijd goed. Doordat deze veelvuldig zal worden gebruikt, ook in het bijzijn van anderen, komt vanzelf jouw bedrijf ter sprake. De goede ervaringen van jouw relatie worden met anderen gedeeld. Zo gaat het balletje qua naamsbekendheid vanzelf rollen. Maar het is niet de bedoeling dat je alleen maar af gaat wachten. Laat jouw onderneming zien waar je maar kan. Ga met een stand op een beurs staan of bij een evenement. Deel daarbij aan de bezoekers bedrukte relatiegeschenken uit. Ook een festival of een sportgebeuren zijn goede gelegenheden om jouw bedrijf met de giveaways extra promotie te bezorgen.

Herkenbare bedrukkingen

Wanneer je relatiegeschenken weg gaat geven is het belangrijk dat ze bruikbaar zijn en niet ergens achter in een kast belanden. Immers, dan is de zorgvuldig uitgekozen bedrukking niet zichtbaar. En dat is natuurlijk de beste manier om jouw startende onderneming te promoten. Eén van de meest populaire relatiegeschenken blijft nog steeds een pen. Ondanks dat we in een digitaal tijdperk leven zijn pennen onmisbaar. Voor jou dus een prima giveaway om jouw onderneming onder de aandacht te brengen. Pennen met logo zorgen voor de allerbeste promotie. Daarbij kun je nog een notitieboekje of memoblok met bedrukking weggeven. Om het geheel leuk te verpakken laat je tasjes bedrukken waarin je de giveaways aanbiedt. Zolang de naam van je onderneming, logo of een pakkende reclameslogan maar goed zichtbaar is.

Leuk bedankje

Ook als je een kleine ondernemer bent maak je goede sier met het weggeven van relatiegeschenken. Heb je bijvoorbeeld een webshop? Bedank dan je klanten voor het plaatsen van een bestelling door een klein bedrukt presentje toe te voegen. Door dit kleine gebaar zijn ze eerder geneigd om weer wat bij jou te bestellen. En je wordt ook bij anderen aanbevolen. Mond-op-mond reclame is altijd nog de beste manier om een relatiekring uit te breiden. Heeft jouw onderneming medewerkers in dienst? Ook zij mogen verwend worden met een relatiegeschenk als bedankje voor hun inzet.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips