/

Professioneel webdesign onmisbaar voor ondernemers

3 minuten leestijd

Meerdere jaren achtereen is het aantal consumenten wat aankopen online doet toegenomen in Nederland. Het maakt dat een professioneel webdesign onmisbaar is voor bedrijven. Een unieke website helpt ondernemers op te vallen en zich te onderscheiden van de concurrentie. Sommige ondernemers ontwikkelen de website zelf; anderen schakelen hier een internetbureau voor in. Bij het ontwikkelen van websites wordt steeds vaker voor een content management systeem (CMS) gekozen. WordPress en Joomla zijn daar goede voorbeelden van. Dergelijke systemen maken het onderhouden van een website heel eenvoudig. Ook wanneer je geen technische achtergrond hebt. 

Website is meer dan een webdesign alleen 

Wanneer je een website laat ontwerpen door een reclamebureau, is het belangrijk verder te kijken dan naar het webdesign alleen. Denk bijvoorbeeld ook aan de vindbaarheid van de website in de zoekmachine. Er zijn verschillende factoren die hierop van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zoekwoorden die in de content op je website verwerkt zijn, de snelheid waarmee pagina’s laden en het aantal kwalitatief goede websites wat naar de jouwe verwijst. Met name op de snelheid van het laden van een pagina en de indeling van deze pagina’s heeft het webdesign van de website impact. Soms wordt gekozen voor het gebruik van een groot aantal plug-ins en extensies om de functionaliteit van de website uit te breiden. Doorgaans gaat dit ten koste van de snelheid hiervan. 

Nut van het inschakelen van een reclamebureau 

Het is om verschillende redenen verstandig om voor de hulp van een reclamebureau te kiezen bij het ontwikkelen en onderhouden van een website. Een reclamebureau beschikt over een netwerk van professionals, die je bij de verschillende elementen van het ontwikkelen van een website kunnen helpen. Denk aan het ontwikkelen van het webdesign, het toevoegen van relevante content en het uitbouwen van het linkprofiel van je website. Die laatste twee componenten zijn doorlopend benodigd. De combinatie van de verschillende factoren zal het succes van de website bepalen. Reclamebureaus hebben de kennis en ervaring om deze componenten op de juiste wijze te optimaliseren. 

Webdesign passend bij de doelgroep van je organisatie 

Bij het ontwerpen van een webdesign is het zaak deze zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de doelgroep. Wanneer je organisatie al langere tijd bestaat, kun je de tot op heden gebruikte huisstijl terug laten komen in je webdesign. Zo is voor bestaande klanten direct duidelijk dat het om een website van jouw organisatie gaat. Denk aan het gebruik van dezelfde kleuren en lettertypes als in je huisstijl. Het is afhankelijk van de doelgroep van je organisatie, welke kleuren het meest geschikt zijn. Donkerblauw, zwart en grijs worden bijvoorbeeld vaak gekozen bij een zakelijke doelgroep. Het straat vertrouwen en autoriteit uit. Bij een jonge, informele doelgroep wordt vaak voor felle kleuren gekozen. Denk aan rood, geel en oranje. 

Nieuwste over Blog