Verzekering tegen arbeidsongeschikte medewerkers

4 minuten leestijd

Last Updated on: 18th mei 2022, 12:29 pm

Stap jij over van zzp’er naar een bedrijf en ga je werknemers aannemen, dan brengt dat risico’s met zich mee. Naast dat het geld kan gaan kosten moet je ook rekening houden met ziekteverzuim en arbeidsongeschikte werknemers. In deze blog lees je er meer over. 

Verzekeringsverplichtingen voor werkgevers

Als werkgever heb je een aantal verplichte verzekeringen die je moet afsluiten wanneer jij personeel hebt. Dit is niet alleen om je personeel te beschermen, maar ook je eigen bedrijf. Want wat nu als het ineens mis gaat, kan jij dan nog wel op je eigen benen staan? Van een wia verzekering tot een ziektewet verzekering. Wij zetten ze voor je op een rij. 

Wia verzekering 

Dit is een verzekering die is gemaakt voor wanneer een werknemer na een lange periode niet meer in staat is om zijn werk uit te oefenen. Dit kan zijn door een ongeval of door ziekte. Als werkgever ben je hier doormiddel van deze verzekering voor verzekerd en kan je zorgen voor een passende interne oplossing of een re-integratieproces ergens anders. Jij draait dan niet voor de kosten op. In de secundaire arbeidsvoorwaarde neem jij dan ook iets op over de wia loongrens. Dit toont ook aan dat jij het allemaal op een rijtje hebt als werkgever. 

AOV verzekering

Deze verzekering is ervoor wanneer een werknemer volledig arbeidsongeschikt raakt. Zo is er geen kans meer dat hij/zij bij jou aan het werk zal kunnen. Met deze verzekering ben jij hier als werkgever voor gedekt en is de werknemer verzekerd van het verlies aan inkomen door een ongeluk of ziekte. 

Werknemersschadeverzekering

Deze verzekering is er zodat jij werknemers een vergoeding kan betalen wanneer ze schade hebben opgelopen door bedrijf gerelateerde ongevallen. Dit kan zijn doordat ze bijvoorbeeld van een kraan zijn gevallen of dat ze de voet tussen een zware deur hebben gekregen. In dit geval worden eventuele kosten voor de arts of het ziekenhuis betaald. Dit is dus een goede verzekering om af te sluiten als werkgever. 

Ziekteverzuimverzekering 

Iets dat je bedrijf enorm veel geld kan kosten is wanneer er veel ziekteverzuim is op de werkvloer. Natuurlijk wil je eerst kijken waar het vandaan komt dat er zo veel verzuim is, maar je wil ook dat de kosten gedekt worden. Dit kan je doen door een ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Zo ben je tot op bepaalde hoogte gedekt wanneer een werknemer zich ziekmeldt. 

Meer verzekeringen als werkgever

Er zijn nog veel meer verzekering waar je naar kan kijken als werkgever. Zo had jij als zzp’er misschien wel een aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt alleen niet wanneer jij ook personeel hebt aangenomen. Daarom moet je deze aanpassen. Heb jij al nagedacht aan een invetaris verzekering? Stel er is een grote brand geweest dan wil je wel dat je materialen goed verzekerd zijn. Wanneer jij dure elektronica hebt staan kan dan je ook nog kijken naar een speciale elektronicaverzekering. Deze dekt beter de schade aan duurdere materialen bij jou op kantoor. Het UWV zet ook op een rij wat je wel en niet nodig hebt aan verzekeringen. 

Nieuwste over Blog