Presentaties en beamers: een gouden combinatie

3 minuten leestijd

Geef jij nog steeds presentaties vanaf een laptop? Of sterker nog: gebruik je helemaal niets? Dan wordt het tijd om het kantoor te upgraden met een beamer. In deze blog vertellen we jou graag waarom dit juist zo’n perfecte combinatie is.

Een beamer is een projector voor bijvoorbeeld video’s, presentaties, foto’s of andere beelden die je met de computer kunt sturen. Het is een soort digitale vervanger van de vroegere diaprojector. Op deze manier kan je dus beelden van je computer naar een groter scherm of doek projecteren. Of gewoon een witte muur!

Voordelen van een beamer

Moet jij voor grote groepen een presentatie geven? Dan wil je natuurlijk wel liever dat iedereen het goed kan zien. Een beamer helpt je hiermee! En wist je dat je een beamer kunt aanschaffen maar je kan ook eens kijken naar een beamer huren. Mocht je er niet zo vaak eentje nodig hebben kan dat voordeliger zijn.

Het goede nieuws is wel, en tevens ook direct een voordeel, dat een beamer maar weinig onderhoud nodig heeft. Hierdoor kan je hem laten staan en alleen erbij halen wanneer je ‘m daadwerkelijk nodig hebt. Het is wel slim om het apparaat stofvrij te houden. Bijvoorbeeld door er een hoes overheen te zetten of in een doos te stoppen.

Gebruiksvriendelijk apparaat

Een beamer is daarnaast ook heel gebruiksvriendelijk. Zo kan je een beamer direct aansluiten op elke laptop. Zolang een laptop een USB-kabel heeft kan een beamer worden aangesloten. Dus ook perfect voor wanneer er iemand anders een presentatie bij jou op kantoor gaat geven.

Naast werkgerelateerde zaken is een beamer ook perfect voor teambuilding. Denk bijvoorbeeld aan het samen kijken van belangrijke voetbalwedstrijden of muziek afspelen tijdens de vrijdagmiddagborrel. Ook dan kun je de beamer aanzetten!

Investering

Zoals je kunt lezen is een beamer dus een handige investering die eigenlijk thuishoort op elk kantoor. Zeker wanneer jullie vaak presentaties geven kan het raadzaam zijn om eens te gaan kijken naar een beamer voor op kantoor. Maar zoals we eerder al zeiden: wil je een beamer huren? Dan is dat ook geen enkel probleem.

Weten hoe je een beamer moet aansluiten op de laptop? Je leest het hier!

Nieuwste over Blog