Tips voor goede verlichting op kantoor

3 minuten leestijd

Wist je dat slechte verlichting op kantoor kan zorgen voor een verminderde werksfeer, maar ook minder motivatie. Met verlichting kan jij er dus voor zorgen dat werknemers positiever en gemotiveerder blijven. Hier vind je de beste tips over wat je kan doen om verlichting te optimaliseren bij jou op de werkvloer.

Met verlichting kan je tegenwoordig alle kanten op. Zo kan je doormiddel van apps verlichting bedienen en kan mooie plekken in de ruimte ondersteunen doormiddel van verlichting. Denk eens aan een ander kleurtje of gewoon een andere tint. Dit kan er allemaal voor zorgen dat je de werksfeer verhoogt. En als ondernemer is dat precies wat je wil.

Kleurtemperatuur uitgelegd in Kelvinwaarde

Wist je dat Kelvinwaarde een manier is om de kleurtemperatuur aan te duiden. Wanneer je een veler licht hebt zal het aantal Kelvin omhooggaan. Zo is 10.000 Kelvin bijna even licht als de zon en geeft 1000 Kelvin een warmere tint af die lijkt om een brandende kaars. Maar wat is nu perfect voor op jouw kantoor?

Heldere verlichting op kantoor

In veel kantoren wordt er gebruik gemaakt van tl-verlichting. Deze zijn vaak helder en koud. Dit is zodat je alles goed kan lezen en zien. Echter linken wij koud licht niet aan sfeer en gezelligheid, terwijl verlichting op kantoor dit best mag zijn. Zo kan je eigenlijk beter kiezen voor 5500 Kelvin. Dit omdat deze verlichting een beetje hetzelfde is als de verlichting buiten. Wanneer er niet achter de PC gewerkt hoeft te worden kan je goed kiezen voor 3000 Kelvin.

Meer gezelligheid op kantoor

Kies eens voor ander soort lampen dan de gebruikelijke verlichting. Dicht bijvoorbeeld de plafondpanelen en zet gewoon mooie staande design lampen neer. Zorg ervoor dat je de verlichting wat gezelliger maakt in de pauze en wellicht aan het einde van de dag er een mooi kleurtje aan geeft. Dit alles zorgt voor meer sfeer onder je collega’s en werknemers.

Wat je ook nog zou kunnen doen is bij iedereen een lamp op het bureau neerzetten. Zorg niet voor een suffe lamp maar geef iedereen een mooie lamp die ze zelf met een app kunnen bedienen. Dan werkt iedereen onder zijn eigen gepersonaliseerde licht.

Naast goede verlichting is de hoogte van je bureau ook heel belangrijk. Je leest er hier meer over! 

 

Nieuwste over Ondernemerstips