Pakket goedkoop versturen naar het buitenland

3 minuten leestijd
crop man sealing carton box with tape
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Internationaal verzenden kan duur en lastig zijn. Als het jouw doel is om je webshop ook buiten Nederland te laten groeien, is het handig om te weten hoe je kostentechnisch je pakketten naar het buitenland kunt verzenden. Dit geeft je niet alleen meer verkopen en omzet, maar zorgt ook voor een stukje service naar je klanten toe. 

Meer betalen voor internationaal verzenden

Internationaal verzenden is om diverse redenen duurder dan nationaal verzenden. Het brengt namelijk veel meer werk met zich mee voor de vervoerder, want het pakket maakt veel kilometers en er zijn diverse partijen bij betrokken. Een pakje gaat eerst naar het sorteerdepot, vervolgens op een vrachtwagen of in een vliegtuig en op de plek van bestemming wordt het weer afgegeven aan een partnerkoerier voor verdere levering. Verzending buiten de EU kan daarnaast douanekosten met zich meebrengen. Om hoeveel het gaat, hangt af van de kosten die worden geheven door de overheid op geïmporteerde goederen. 

Verschillende verzendmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop je een pakketje kunt versturen naar het buitenland. Waar je voor kiest hangt onder meer af van de waarde van de goederen die je verstuurt, het budget, formaat en gewicht van de goederen en de gewenste levertermijn. Waar binnen Nederland een brievenbuspakje de goedkoopste optie is, is het helaas niet mogelijk om goederen zo goedkoper te versturen naar het buitenland. In de meeste gevallen is het de beste optie om een pakket te versturen met een internationale koerierservice, zoals de DPD aanbiedt. 

Internationale koerier

De DPD verzendt jouw pakketje ook internationaal, van deur tot deur. Dit kan naar 37 Europese landen, waarvan de ontvanger in maar liefst 18 landen gebruik kan maken van Predict om te zien wanneer hij of zij het pakketje kan verwachten. Hierdoor kan jij spullen snel en goedkoop bij je klanten laten bezorgen. Tegen extra kosten kan je andere praktische aanvullende diensten aanschaffen, zoals een verzekering in het geval van waardevolle spullen of een extra snelle levering. 

Papierwerk in orde hebben

Om het versturen van een pakket naar het buitenland zo goedkoop mogelijk te houden, zorg je voor een passende verpakking zodat het pakket niet onnodig veel ruimte inneemt. Daarnaast is er in sommige gevallen extra papierwerk nodig, zoals een commercial invoice en eventuele andere douaneverklaringen. Hierbij let je op het land van oorsprong, de waarde van het artikel en controleer je jouw eigen gegevens en die van de ontvanger. Ieder land heeft eigen vereisten, dus bekijk deze goed voordat je een pakket verstuurd.  

Nieuwste over Blog