Online marketing voor tandartsen: wat kan je doen?

3 minuten leestijd

Als tandarts heb je waarschijnlijk een praktijk en je bent het meest happy als jouw praktijk gewoon vol zit. Een mooie manier om aan meer klandizie te komen is door online marketing in te zetten. Hoe je dat precies doet vertellen we jou in deze blog!

Online marketing is alles wat je doet rondom marketing op het internet. Denk bijvoorbeeld aan advertenties via Google, maar ook het plaatsen van blogs op je website of het schrijven van berichten op social media. Online marketing is een groot begrip, maar het is niet ingewikkeld om het in te zetten.

1. Adverteren op Google

Adverteren als tandarts is een mooie manier om meer groei te creëren voor jouw tandartspraktijk. Dat doe je niet alleen maar om mensen in jouw praktijk te krijgen voor de halfjaarlijkse controle, maar ook als je bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in iets. Een advertentie online plaatsen door middel van Google helpt jou doelgericht te adverteren waardoor je direct jouw type cliënt weet aan te spreken. Het is dus volledig gericht op jouw doelgroep en je behaalt al snel resultaat.

2. Organisch je vindbaarheid vergroten

Verder kan je ook nog organisch je vindbaarheid vergroten. Dat doe je door een nieuwe en snelle website te hebben. Mensen kunnen hier alles over jouw tandartspraktijk vinden, maar je plaats er ook regelmatig blogs op die SEO-gericht zijn. SEO staat voor Search Engine Optimization. Hierdoor kun je, naast Google Ads, ook organisch aan je vindbaarheid werken. Organisch betekent dat je er niet voor hoeft te betalen. Het kost alleen veel meer tijd dan adverteren op Google.

3. Social media-beheer

En dan social media. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter of Instagram. Social media draagt bij aan je online zichtbaarheid maar ook de vindbaarheid. Verder kun je door social media potentiele klanten een kijkje achter de schermen geven. En is het een laagdrempelige manier om contact te zoeken. Bijvoorbeeld door middel van een Facebook-bericht.

Strategie

Je weet nu iets meer wat je allemaal kan doen wat betreft online marketing. Maar alles valt of staat bij een goede strategie. Daarom kan het slim zijn om bijvoorbeeld een bureau in te schakelen. Of zelf een online marketeer aan te nemen die jou kan helpen met het opzetten van een strategie rondom jouw online zichtbaarheid.

Nieuwste over Blog