De beste koffie voor op kantoor? Zo ga je die vinden

3 minuten leestijd

Jij bent het zat om dagelijks dat Senseo apparaat aan te zetten. Daarnaast worden je klanten er ook niet vrolijk van wanneer ze bij je op het kantoor komen. In dit artikel vertellen wij je hoe jij goede koffie op kantoor kan krijgen.

Voordat je zomaar koffie gaat bestellen moet je eerst wat weten over koffie. Zo is koffie een drank dat rijk is aan cafeïne, al kan het ook zonder. Het is gemaakt van koffiebonen dit zijn geroosterde zaadjes. Nadat de bonen volgroeid zijn worden ze vaak met de hand geplukt en bij de fabriek wordt de koffieboon uit het omhulsel gehaald. Het kan nu een verschil in smaak hebben hoelang het duurt voordat de koffieboon uit het omhulsel wordt gehaald. Hier wordt ook al een onderscheid gemaakt in een goede of een uitstekende koffiesoort.

Eén boerderij koffie

Bij koffie wordt er vraag in Engelse termen gesproken. Zo hebben we het over single farm specialty coffee. Wat het eigenlijk betekent is dat alle koffie afkomstig is van één boer en dus één oorsprong heeft. Zo weet je dus zeker dat de smaken niet geblend zijn met andere koffiesoorten vanuit andere werelddelen. Dit is wat er vaak gebeurd wanneer er koffie wordt gemaakt. Wil je de echte authentieke smaak van koffie op jouw kantoor dan moet je zorgen dat je de beste koffie soort haalt. Single farm koffie is waar je naar opzoek gaat.

Eerlijke koffie, fair trade

Nu heb je jouw lekkere koffie gevonden, maar komt er nog een ethisch stukje bij kijken. Is de koffie op een eerlijke manier geproduceerd? Heeft de boer die er dagelijks voor gezwoegd en gezweet heeft een juist bedrag gekregen voor zijn koffie? Hier kan je op een gemakkelijke manier achter komen door te kijken naar de certificaten die worden afgegeven door de Fair Trade organisatie. Zo weet je dat jij op dat kantoor waar je zo hard voor gewerkt hebt ook een boer aan de andere kant van de wereld die net zo hard werkt eerlijk betaald.

Verschillende manieren van koffie maken

Nu zijn er als laatst nog enorm veel verschillende manieren waarop jij koffie kan zetten op je kantoor. Je kan kiezen voor filterkoffie, maar een espressoapparaat geeft de koffie eigenlijk op zijn puurste vorm. Maar er zijn nog veel meer manieren om koffie te zetten zoals: met een French press, Turkse koffie, Percolator koffie, koud gebrouwen, met de Aeropress en ga nog maar even door.

Wij Nederlanders zijn echte koffiedrinkers, en daarom wil jij goede koffie op je kantoor. Benieuwd hoeveel koffie wij per jaar drinken? Bekijk dan dit artikel.

Nieuwste over Ondernemerstips