Ondersteuning in supply chain nodig? Zo vind je de geschikte kandidaat

3 minuten leestijd

Ben je op zoek naar ondersteuning in de supply chain? Je hebt nu meer verantwoordelijkheden dan ooit om de juiste persoon te vinden. Het is super belangrijk om de juiste persoon te kiezen, want als je de verkeerde kandidaat aanneemt, kan dat een negatieve invloed hebben op het team, de productiviteit en zelfs de financiën. Het kan je wel tot 30% van het inkomen van die persoon in het eerste jaar kosten! Daarom moet je extra goed opletten wanneer je supply chain management vacatures wilt vervullen. Omdat er veel vraag is naar talent in de supply chain, maar weinig ervaren mensen beschikbaar zijn en er veel pas afgestudeerden op zoek zijn naar werk, moet je slim zijn. Hier zijn een paar tips voor het aannemen van de juiste medewerker in de supply chain.

Kijk binnen je bedrijf

Is er iemand binnen jouw organisatie die zou gedijen in een nieuwe rol, zelfs als de rol buiten zijn of haar huidige vakgebied ligt? Het is altijd verstandig om eerst binnen het bedrijf te kijken naar geschikte kandidaten. Zij zijn namelijk al bekend met het bedrijf en zouden daarom minder tijd nodig hebben om ingewerkt te worden/

Kijk naar de branche

Kijk naar de werknemers van je concurrenten en identificeer individuen die goed passen bij je bedrijf en de functie. Je kunt er misschien ook achter komen waar zij hun werknemers vandaag halen, en er vervolgens zelf gebruik van kunnen maken.

Kijk buiten de branche

Een getalenteerde professional van buiten de branche kan frisse ideeën en inzichten bieden die je bedrijf enorm ten goede kunnen komen. Zoek naar iemand met overdraagbare vaardigheden en de bereidheid om een nieuwe branche te leren kennen.

Werk samen met hogescholen en universiteiten

Ontwikkel een relatie met hogescholen en universiteiten. Werk samen met de scholen om aankomende of pas afgestudeerde talenten te identificeren die uitblinken. Een andere optie is het opzetten van een stageprogramma met een school. Zo krijg je de mogelijkheden om jong talent te recruiten.

Werk samen met een strategisch adviesbureau

Het samenwerken met een strategisch adviesbureau is ook een optie. Dit soort partnerschappen kunnen het gemakkelijker maken om het juiste talent voor de juiste positie te identificeren. Een adviesbureau heeft vaak inzicht in waar de meest getalenteerde mensen te vinden zijn in de supply chain- en logistieke industrieën. Het bureau kan een succesvol zoekproces naar kandidaten starten, nieuwe medewerkers snel laten starten en helpen bij het behouden van talent op de lange termijn. Onthoud gedurende het hele wervingsproces dat creativiteit en visie essentieel zijn.

Nieuwste over Ondernemerstips