Ondernemer in Almere? Dit is waarom jij een advocaat nodig hebt

4 minuten leestijd

Of je nu een kleine of grote onderneming in Almere hebt: iedere ondernemer heeft op een gegeven moment juridische hulp nodig. Bijvoorbeeld als je een arbeidsconflict met een werknemer hebt, algemene voorwaarden moet opstellen of begeleiding bij een fusie wil. Het is dan natuurlijk belangrijk om een betrouwbare advocaat in Almere te hebben die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht. 

Wat is ondernemingsrecht?

Het ondernemingsrecht is de verzameling van alle wetgeving die van toepassing is, of kan zijn, bij het dagelijks draaiende houden van een bedrijf. Het is een uitgebreid en complex rechtsgebied waarmee elke onderneming te maken krijgt. Van het oprichten van een onderneming tot aan de wet- en regelgeving met betrekking tot de openingstijden valt onder het ondernemingsrecht.

Ondernemingsrecht is een onderdeel van het privaatrecht, dat zich bezighoudt met rechtspersonen en dan toegespitst op bedrijven met winstoogmerk. Stichtingen vallen hier veelal buiten. Het ondernemingsrecht wordt vaak onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het vennootschapsrecht gaat alleen over de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Het rechtspersonenrecht is veel ruimer en gaat over alle rechtspersonen, waaronder dus ook de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap.

Wat is een ondernemingsrecht advocaat in Almere?

Een ondernemingsrecht advocaat is gespecialiseerd in alle juridische zaken die bij een bedrijf komen kijken. Hij of zij adviseert en begeleidt grote ondernemingen, bedrijven van gemiddelde grootte, MKB-ondernemingen en eenmanszaken. Dit kan over van alles gaan, maar heeft altijd een raakvlak met de juridische positie van het bedrijf en de daarbij betrokken mensen. Als eigenaar van een bedrijf kun je een vaste ondernemingsrecht advocaat in dienst nemen of kun je per gelegenheid contact opnemen met een advocaat. Voor grote bedrijven is het vanzelfsprekend dat er één of meerdere vaste advocaten worden gehuurd. Bij kleine bedrijven zijn de belangen minder groot en is een vaste ondernemings advocaat minder noodzakelijk. Toch kunnen de belangen soms al groot genoeg zijn om wel een advocaat in te schakelen.

Waarvoor naar een ondernemingsrecht advocaat in Almere?

De taken van een ondernemingsrecht advocaat zijn zeer uitgebreid. Zo kun je een advocaat inschakelen voor het onderhandelen over contracten, het opstellen van contracten en ook het beoordelen ervan. Hij kan ook een een nieuwe bedrijfsstructuur voor je opzetten of juist de oude hervormen. Hierbij moet je vooral denken aan het inbrengen van een onderneming in een andere rechtspersoonlijkheid. Ook bij overnames, fusies, splitsingen en herstructureringen kun je naar een ondernemingsrecht advocaat in Almere stappen voor begeleiding. Hier komen namelijk veel rechtszaken aan bod waarbij het advies van een advocaat noodzakelijk is. Bovendien kan een advocaat optreden bij geschillen tussen bijvoorbeeld bestuurders, gerechtelijke procedures voeren waarin de opdrachtgever verwikkeld is en een aandeelhoudersovereenkomst opstellen. 

Kies voor een advocaat in Almere

Het is altijd aan te raden om een advocaat in te schakelen die in de buurt van jouw woonplaats en/of bedrijf gevestigd is. Het kan namelijk voorkomen dat je vaak moet overleggen met elkaar. Wanneer je in Almere woont en graag juridisch advies wil ontvangen met betrekking tot ondernemingsrecht, kun je dan ook het beste contact opnemen met een advocaat in Almere.

Nieuwste over Blog