Musthave: een stabiele internetverbinding

2 minuten leestijd

Vandaag de dag is internet overal. Overal waar we naartoe gaan verwachten we met het internet verbonden te zijn. Via de telefoon of tablet, maar ook thuis zijn alle ruimtes voorzien van het internet. De computer, TV en gameconsole hebben immers ook een internet verbinding nodig. De meeste apparaten zijn aangesloten op WIFI. Toch is het gewenst om een bekabelde internetverbinding te realiseren voor de TV, computer en/of gameconsole door middel van een UTP kabel. Een bekabelde internetverbinding zorgt ervoor dat er een stabiele verbinding ontstaat waarop de kans dat de verbinding wegvalt nihil is.

Een bekabelde internetverbinding

Voor het aanleggen van een bekabelde IT netwerk is een UTP kabel een onmisbaar onderdeel. Een UTP kabel zorgt voor de verbinding tussen het binnenkomende internet en het gewenste apparaat. Voordat deze verbinding tot stand kan komen dienen de kabels beschikbaar te zijn in iedere ruimte.

Om alle ruimtes in een woning of bedrijfspand in zijn geheel te voorzien van diverse internet aansluitpunten wordt gebruik gemaakt van UTP kabels op rol. Kabels op rol, ook wel professionele installatiekabels genoemd, zijn nog niet voorzien van een connector waardoor deze eenvoudig door muren en loze leidingen getrokken kunnen worden.

Nadat de kabels op rol binnenkomen in een ruimte wordt geadviseerd deze aan te sluiten op een wandcontactdoos. Op deze manier ontstaan er twee aansluitpunten en worden de kabels tevens netjes afgewerkt Via het aansluitpunt kan middels een patchkabel het gewenste apparaat aangesloten worden op het internet.

Gestructureerd plan voor het IT netwerk

Het belang van het plaatsen van wandcontactdozen in iedere ruimte is groot. Deze is tegenwoordig net zo groot als iedere ruimte in het huis voorzien van voldoende stopcontacten. Tegenwoordig willen we namelijk niet alleen stroompunten in elke ruimte maar ook een internetverbinding. Denk bij een verbouwing of nieuwbouw dan ook aan een gestructureerd plan voor het aanleggen van een IT netwerk. Niet alleen nu maar ook voor de toekomst is het belangrijk om elke ruimte te voorzien van het internet want de functie van een ruimte kan zomaar veranderen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips