Met deze 4 tips haal je alles uit jouw pinautomaat

3 minuten leestijd

Vroeger betaalden veel mensen contant, maar tegenwoordig is pinnen meer regel dan uitzondering. Ben je ondernemer en kunnen mensen en/of bedrijven bij jou een product of dienst afnemen? Zorg er dan voor dat je over een pinapparaat beschikt. Gelukkig zien de meeste bedrijven het nut van zo’n apparaat inmiddels in. Toch wordt de betaalterminal lang niet altijd optimaal benut. Daarom zetten wij hier 4 tips op een rijtje om alles uit jouw pinautomaat te halen.

1. Beveilig jouw internetverbinding

Om gebruik te kunnen maken van een pinautomaat heb je internet nodig. Je kunt het apparaat met een vaste kabel aansluiten op het internet, maar dit kan ook via wifi. Maak je gebruik van wifi? Zorg dan voor een beveiligde internetverbinding waar gasten niet op in kunnen loggen. Als dit wel het geval is, werkt het internet mogelijk trager. Dit kan gevolgen hebben voor het pinapparaat. Het kan bijvoorbeeld langer duren voordat een betaling wordt afgerond. In het ergste geval werkt een POS pinapparaat zelfs helemaal niet als er slechts beperkt internet beschikbaar is. Met een beveiligde internetverbinding voorkom je dit.

2. Zorg voor een volle accu

Staat er een pinapparaat op de toonbank naast de kassa? Dan is deze ongetwijfeld aangesloten op netstroom. Het apparaat staat immers altijd op dezelfde plek. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van een mobiel pinapparaat van myPOS. Grote voordeel van dit apparaat is dat je niet gebonden bent aan en vaste plek. Je kunt hem namelijk meenemen als je jouw klanten bezoekt. Hierdoor kunnen zij ter plekke pinnen. Als je een mobiel pinapparaat gebruikt, is het belangrijk om voor een volle accu te zorgen. Wanneer de accu van het apparaat leeg is kunnen jouw klanten immers niet meer pinnen.

3. Kies voor een apparaat met contactloos betalen

Steeds meer ondernemers kiezen voor een mobiele pinautomaat. Niet gek, want dit apparaat brengt de nodige voordelen met zich mee. Wil je ook zo’n apparaat kopen? Kijk dan of de automaat over een functie voor contactloos betalen beschikt. Contactloos betalen gaat namelijk een stuk sneller dan ‘normaal’ pinnen. Jouw klanten hoeven dan namelijk alleen maar hun pinpas tegen het apparaat aan te houden om te betalen. Zo nu en dan moet de pincode ingevoerd worden, maar het is niet meer nodig om de pas in het apparaat te steken.

4. Koop meerdere mobiele pinapparaten

Als je een relatief kleine winkel hebt, heb je waarschijnlijk voldoende aan één of twee pinapparaten. Voor horecagelegenheden is dit meestal niet voldoende. Je wilt iedere ober of serveerster immers op pad sturen met een mobiel pinapparaat. Hierdoor kunnen jouw gasten direct afrekenen wanneer zij dit willen. Ben je eigenaar van een bedrijf dat producten bij mensen thuis aflevert? Ook dan raden wij jou aan om meerdere mobiele pinapparaten aan te schaffen.

Nieuwste over Ondernemerstips