Medische mondkapjes volop verkrijgbaar

3 minuten leestijd

Last Updated on: 31st maart 2022, 09:09 am

Bij Medicamarkt zijn ruim voldoende medische mondkapjes verkrijgbaar. Nadat de overheid tijdens de corona pandemie bekend maakte dat alleen medische mondkapjes ffp2 en ffp3 voldoende bescherming boden zijn er van deze maskers korte tijd wat minder op voorraad geweest. Maar die schaarste is volledig weggewerkt. De medische mondkapjes zijn speciaal bedoeld voor gebruik in zorgcentra, door huisartsen en in ziekenhuizen. Ze bieden een goede bescherming tegen virussen die in de lucht rondzweven. Als twee mensen allebei zo’n medisch mondmasker dragen is de kans op een wederzijdse besmetting bijzonder klein, dit naast alle andere geldende Coronamaatregelen.

Eigenschappen van medische mondkapjes

Medische mondkapjes zijn bij Medicamarkt verkrijgbaar in allerlei varianten en kleuren. Door die grote variëteit is het lastig om te zien met welk type medisch mondkapje je te maken hebt. Vooral als je niet dagelijks met deze producten werkt kun je dat niet meteen zien. Toch is het wel belangrijk om het juiste type mondkapje te gebruiken. Medische mondkapjes van het type ffp1 bieden maar voor 80 procent bescherming tegen virussen in de lucht. Dat is te weinig om goed beschermd te zijn. De kans dat je een griep overkrijgt van iemand die staat de niezen en hoesten is dan dus nog tamelijk groot.

Welke bescherming bieden medische mondkapjes?

Zoals je net al kon zien bieden medische mondkapjes ffp1 maar voor 80 procent bescherming tegen virussen in de lucht. Bij de mondkapjes van het type ffp2 is het beschermingspercentage minimaal 94 procent. De meeste veiligheid wordt geboden door het type ffp3 met een beschermingspercentage van 99 procent. De kapjes met een extreem hoge mate van bescherming worden vrij weinig gebruikt. Alleen mensen met een zeer zwakke gezondheid en zorgpersoneel dat met kwetsbare patiënten in de gezondheidszorg of in verpleeghuizen werkt maakt gebruik van deze mondkapjes met een zeer hoge beschermingsfactor. Ook bestaan er ffp maskers met Easy Breathing technologie wat de ademweerstand sterk verlaagd waardoor mensen met ademhalingsproblemen minder last hebben als zij een mondkapje dragen. Ook in het vliegtuig wordt dit als prettig ervaren.

Het dragen van een medisch mondkapje

De bescherming van medische mondkapjes ffp2 staat of valt met de manier waarop deze worden gebruikt. De mate van bescherming is afhankelijk van het filter materiaal waardoor geademd wordt. Het is belangrijk dat alle in- en uitgeademde lucht door het filtermateriaal gaat, want alleen dan kan het mondkapje de lucht goed filteren. Het is daarom noodzakelijk om het kapje zo te dragen dat er geen lucht weg kan lekken langs de zijkanten. Dat betekent dat het volledig over de mond en neus moet worden gedragen. Vooral voor mensen die het kapje langdurig gebruiken is dat een flinke uitdaging, want het kan erg benauwd aan gaan voelen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog