/

Je postkasten op maat laten maken

2 minuten leestijd

Een lange tijd geleden was de post dé manier om informatie en brieven te versturen. Men zat geduldig te wachten tot de postbode, die de postduif overnam, langs kwam om de krant te bezorgen. In december van 1992, werd de eerste SMS gestuurd. Dit bleek een groot succes te zijn en al snel groeide dit concept uit tot één van de meest populaire manieren van communicatie.

Tegenwoordig kennen we al veel meer vormen van online communicatie, maar post versturen zal hoogstwaarschijnlijk altijd gebruikt blijven worden. Iedereen weet we van het bestaan van de brievenbus af, al ziet men tegenwoordig vaak enkel een gleuf in de deur waar de post doorheen gegooid kan worden. Op kantoren en binnen andere bedrijven zijn deze ouderwetse bussen nog steeds te vinden. Als bedrijf kun je deze postkasten op maat laten maken.

Waar zijn postkasten op maat voor?

Postkasten zijn in feite grote brievenbussen. De functie van de twee is dan ook vrijwel hetzelfde. Het grote verschil is dat een brievenbus vaak één bus is met een enkele gleuf, waar postkasten op maat grote bussen zijn die meerdere vakken bevatten. Deze vakken hebben ieder hun eigen gleuf waar post doorheen gegooid kan worden.

Kantoren en bedrijven maken gebruik van deze postkasten om documenten, brieven of andere uitgeprinte informatie aan andere medewerkers te overhandigen. Misschien was de collega in kwestie niet aanwezig die dag, of heeft iemand anders de post aangenomen. Je kunt het document dan in het postvak van de desbetreffende medewerker gooien.

Ook flats of bedrijfspanden waar meerdere ondernemingen in zitten maken vaak gebruik van deze bussen. 

Het ontwerpen van je op maat gemaakte postkasten

De meeste postkasten worden van materialen zoals aluminium of roestvrij staal gemaakt. Wanneer je kiest voor postkasten op maat, kan je zelf bepalen welk materiaal jouw voorkeur heeft. Ook is verschil in design mogelijk. Vaak zijn postkasten losstaande kasten, maar ze kunnen ook in de muur verwerkt worden of aan de muur hangen.

Verder zijn gegevens, zoals namen, huisnummers en logo’s, aanpasbaar zodat deze aansluiten bij het bedrijf of het gebouw. Wil je een postkast met een leuk kleurtje? Ook dit valt aan te passen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog