Investeren om te kunnen groeien: zo doe je dat!

4 minuten leestijd

Als je onderneming de eerste start-up fase heeft overleefd ben je natuurlijk al heel goed bezig, maar helaas is dat geen garantie dat je bedrijf zal blijven groeien. Hier moet je zelf moeite in blijven steken, door bepaalde uitdagingen te overwinnen en te blijven investeren. Het  investeren om te kunnen groeien is niet zo zwart-wit als het lijkt, dus wij hebben vijf stappen op een rijtje gezet die jij kunt nemen om je bedrijf te laten groeien!

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is een geldbedrag dat voor je apart gehouden wordt, dit kun je altijd flexibel opnemen en aflossen. Dit bedrag staat voor je klaar en je bepaalt zelf wanneer je geld opneemt. Je kunt tot een vast limiet geld opnemen, en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Het gebruik van een zakelijk krediet gebruik je als je tijdelijk niet genoeg geld in kas hebt om de lopende zaken te betalen. Op deze manier kun je dus je uitgaven blijven doen, zonder in de problemen te komen. Mocht je weer meer te besteden hebben? Dan kun je gaan afbetalen op je eigen tempo.

Bedrijfsfinanciering

Omdat je als ondernemer vaak risico’s moet durven nemen door bijvoorbeeld extra voorraad in te slaan, te investeren in een nieuwe machine of extra personeel aan te nemen, is het van belang een financiering te vinden die bij je past. Iedere ondernemer is anders, en een passend advies is dus fijn. Bekijk bijvoorbeeld is de bedrijfsfinanciering bij Floryn. Zij zijn gespecialiseerd in alternatieve financieringen. Snel aangevraagd en binnen 24 uur geregeld!

De juiste investering

Zoals hierboven al genoemd was, is investeren nodig om te kunnen groeien met je bedrijf. Enkele tips om dit succesvol te kunnen doen:

  1. Zonder investering geen groei

Investeren kan op verschillende manieren gedaan worden. Je kunt investeren in kennis, door extra scholing aan te bieden. Ook kun je taken gaan uitbesteden waar je zelf minder tijd voor hebt of extra personeel aannemen.

  1. Tijd is geld

Ook al klinkt het misschien indrukwekkend om alles zelf te kunnen doen; uitbesteden is vaak een slimmere keuze op de lange termijn. Als je energie verspild door taken uit te voeren waar je weinig verstand van hebt ga je uiteindelijk minder tijd overhouden voor de belangrijke zaken. Zorg er dus voor dat je weet wat je sterke punten zijn!

  1. Investeringen verdienen zichzelf terug

Door kennis te vergroten, beter te worden in wat je doet en klanten beter van dienst te zijn word je een betere ondernemer. Als je een betere ondernemer wordt kan je ook meer geld vragen voor je diensten. Maak dus een duidelijk plan waar je naartoe wil met je bedrijf, wat je daarvoor moet doen en hoe je dit voor elkaar gaat krijgen!

Blijf investeren, daar word je zelf beter van, je bedrijf blijft groeien en je klanten profiteren ervan! Laten we hopen dat het door corona niet te moeilijk is gemaakt en de economische groei blijft voortzetten.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn

Nieuwste over Ondernemerstips