Inspiratie nodig voor een relatiegeschenk? Check dit!

4 minuten leestijd

Wat moet je kiezen als je een leuk relatiegeschenk wilt geven? De ideeën over dit onderwerp lopen ver uiteen en dat leidt er soms toe dat je geschenken ontvangt waar je echt niet op zit te wachten. Wil jij deze fout voorkomen, zorg er dan ten eerste voor dat je weet hoe je een goed geschenk kiest en zorg vervolgens dat je weet hoe je een geschenk moet inzetten. Wij helpen je graag een handje zodat je geschenk doet wat je ermee voor ogen had: een connectie leggen of een bestaand contact bestendigen. Het is niet zo moeilijk.

Een functioneel geschenk voor je relaties is altijd goed

Wanneer je iets ongevraagd geeft, is het belangrijk dat je iets geeft waar de ontvanger iets mee kan. Vandaar dat het altijd een goede keus is om een relatiegeschenk te geven dat functioneel is. Denk bijvoorbeeld aan een mok, want iedereen drinkt iedere dag wel een kopje koffie of een goed kop thee. Ook kun je bijvoorbeeld sokken geven. Dit is een populair cadeau omdat je met sokken iets geeft waar iedereen, bijna letterlijk, mee uit de voeten kan. Laat je sokken bedrukken bij Maxilia met bijvoorbeeld je bedrijfslogo. Je geeft je klant of aanstaande klant daarmee een leuk persoonlijk cadeautje waarmee deze niet alleen diens voeten warm houdt, maar waarmee ook je contact warm gehouden wordt. Dat is wat je wil.

Zorg dat je een gepersonaliseerd geschenk geeft aan je klant

Als je met relatiegeschenken gaat werken, is het van het grootste belang dat je een gepersonaliseerd cadeau geeft. Als je namelijk iets geeft waar geen enkele referentie aan jouw bedrijf op te vinden is, dan is de kans groot dat je geschenk zijn doel voorbij schiet. Zorg daarom dat je gepersonaliseerde geschenken geeft. Je hoeft niet altijd je logo op het geschenk aan te brengen, je kunt er ook een leuke slogan op laten aanbrengen. Mocht je niet heel veel inspiratie hebben, dan kun je altijd even gaan kijken bij leveranciers van relatiegeschenken. Laat je relatiegeschenken bedrukken. Deze aanbieder heeft vele mogelijkheden beschikbaar. Wanneer je besluit om met een professionele aanbieder als deze te gaan werken, weet je zeker dat je kunt kiezen uit geschenken die het goed doen. Je voorkomt hiermee dat je geld steekt in iets wat de moeite eigenlijk niet waard is. Een relatiegeschenk moet zijn doel namelijk niet voorbij schieten.

Wanneer geef je precies een attentie aan je connecties?

Een attentie voor je klanten of bestaande klanten moet op het juiste moment gegeven worden. Het heeft namelijk geen zin om random cadeautjes rond te gaan sturen. Dat wordt vaak wel gedaan, maar het levert niet altijd op wat men voor ogen had. Zorg er daarom voor dat je het geschenk geeft op het moment dat je onlangs even met de klant gesproken hebt, of wanneer je klant een jubileum te vieren heeft. Hou daarom een kalender bij met daarop de belangrijke gebeurtenissen voor je netwerk. Ook de verjaardag van de CEO kan een goed moment zijn om je geschenk op te sturen. Het gaat er dan namelijk niet om wat je geeft, maar vooral dat je iets geeft. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon even een lekkere taart te sturen op het moment dat er wat te vieren valt. Je laat daarmee zien dat je weet wat er speelt in je netwerk en wie kan er ‘nee’ zeggen tegen een lekkere versnapering? Grote kans dat je ook even wordt uitgenodigd om even een lekker vorkje mee te komen prikken.

 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog