Hoe zorg je dat je winkel er aantrekkelijk uitziet voor klanten?

4 minuten leestijd

Als winkelier wil je natuurlijk dat klanten je winkel binnenstappen en er ook graag blijven. Een aantrekkelijke uitstraling van je winkel is hierbij van groot belang. Een winkel die er goed uitziet trekt niet alleen meer klanten aan, maar zorgt er ook voor dat klanten langer blijven en sneller geneigd zijn om iets te kopen. Bovendien draagt een goede uitstraling bij aan de merkbeleving van je winkel, wat kan leiden tot meer naamsbekendheid en loyaliteit. De hoogste tijd dus om eens te kijken wat nodig is om te zorgen dat jouw winkel er piekfijn uit komt te zien. Wij zullen vooral de wat minder bekende, maar toch zeer effectieve manieren bespreken om klanten in jouw winkel te krijgen. 

Laat een deurmat met logo maken

Een deurmat is een klein maar belangrijk onderdeel van de branding van je winkel. Het is namelijk het eerste wat een klant ziet wanneer hij of zij je winkel binnenstapt. Een deurmat met je logo erop is een goede manier om je merk direct onder de aandacht te brengen. Bij het laten maken van een buitenmat op maat kun je kiezen uit verschillende materialen, afmetingen en kleuren. Zo kun je de deurmat helemaal aanpassen aan jouw huisstijl en uitstraling van je winkel. Informeer daarom een keer naar de mogelijkheden om te zien hoe je jouw logo in een mat kunt verwerken. Een specialist van Madico staat altijd voor je klaar om je te helpen. Raadpleeg je dit bedrijf, dan weet je zeker dat je een prachtig eindproduct mag verwachten.

Een deurmat is multifunctioneel

Een deurmat heeft niet alleen een esthetische functie, maar is ook nog eens multifunctioneel. Door het gebruik van een deurmat blijft het in de winkel schoner, omdat vuil en stof van buiten wordt opgevangen voordat het de winkel in wordt gelopen. Hierdoor is het niet alleen prettiger voor de klant om in een schone omgeving te winkelen, maar hoeft er ook minder vaak schoongemaakt te worden. Dit bespaart kosten en tijd. Bovendien voorkomt het ook ongelukken want natte vloeren kunnen bijvoorbeeld glibberig worden waardoor je klanten misschien ten val komen. Dat gun je je grootste vijand nog niet, dus koop een mat om ongelukken te voorkomen. 

Hou het geheel in het oog

Naast een deurmat zijn er uiteraard nog vele andere manieren om de uitstraling van je winkel te verbeteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je winkel een goede huisstijl heeft en dat deze consistent wordt toegepast in alle uitingen, zoals de gevel, de etalage en het interieur. Maak gebruik van kleuren die passen bij je merk en zorg voor een opgeruimde en overzichtelijke winkel. Let ook op de verlichting, want deze kan bijdragen aan de sfeer in de winkel. Het is belangrijk om te zorgen voor een professionele uitstraling, zonder dat het te druk en rommelig wordt. Houd dus het geheel in het oog en vergeet niet dat een goede uitstraling van je winkel bijdraagt aan het succes van je onderneming.

 

Nieuwste over Ondernemerstips