Reclame maken op straat: wat is slim?

4 minuten leestijd
Reclame maken op straat - wat is slim

Last Updated on: 11th april 2024, 01:03 pm

Ons brein werkt zo dat we hoe je het went of keert wordt beïnvloed door reclame. Vooral in de buitenlucht kan reclame enorm veel doen. Ook voor jouw bedrijf. In dit artikel lees je daarom meer over de kracht van reclame op straat.

Een goede reclame kan enorm veel doen voor je bedrijf. Op de straat kan je anderen door middel van goede reclame beïnvloeden om wat bij jou aan te schaffen. Maar over wat voor soort reclame hebben we het dan? Werkt het ook om de straat op te gaan met flyers? Is het slim om aanplakbiljetten op straat te hangen als reclame voor jouw bedrijf? Is buitenreclame wat ik nodig ga hebben om mijn bedrijf verder te laten groeien? Laten we hier eens dieper op in gaan.

Kies een goede locatie om te adverteren

Wanneer je buiten reclame wil gaan maken dan moet je kiezen voor de juiste locatie. Zo is het natuurlijk niet slim wanneer jij een bedrijf in Rotterdam om te kijken voor buitenreclame den haag. Maar je kiest voor een locatie waar jij jouw doelgroep kan aanspreken. Verkoop jij bijvoorbeeld actetassen? Dan kan het weleens handig zijn om op de Zuidas reclame te maken. Verkoop jij agrarische producten dan wil je liever in een buitengebied zijn waar boeren langs jouw banners komen. Zo is de locatie heel belangrijk bij het maken van reclame.

Zorg voor iets unieks en opvallends

We nemen als voorbeeld voor deze blog even de reclameborden. Sinds begin 1900 kwamen er reclameborden om reclame te maken voor producten. Inmiddels zijn deze reclameborden flink in trek geraakt bij verzamelaars. Zo zijn er borden die behoorlijk wat geld waard zijn in een goede staat. Wanneer jij reclame kan maken dat blijft hangen maak je goede reclame. Zo moet iemand jouw reclame niet vergeten. Veel adverteerders spelen hierop in met liedjes. Dit is een hele slimme marketingstrategie wanneer jij reclame gaat maken.

Flyeren op straat voor je bedrijf

Je kan natuurlijk ook persoonlijker reclame maken. Wanneer jij gaat flyeren op straat zal je mensen direct aanspreken. Dit betekent dat je 100% zeker weet dat ze jouw productnaam hebben gezien. Ook al kopen ze niet gelijk wat van je, waarschijnlijk blijf jij als ondernemer wel bij ze hangen. Daarom kan flyeren op straat heel goed zijn voor je bedrijf. Maar let wel op, je mag namelijk niet zomaar gaan flyeren.

Wil je meer weten over de wet- en regelgeving rondom flyeren op straat. Lees dit artikel.

De kracht van herhaling

Uit onderzoeken is gebleken dat het vaak niet gaat om wat voor soort reclame het is. Zo kan het zijn dat een reclame op de televisie geen indruk om je heeft gemaakt. In ieder geval dit is wat jij denkt. Wat een reclame over wasmiddel doet je niks. Niets is minder waar, want wanneer jij de reclame 20 keer voorbij ziet komen en je staat voor het schap in de supermarkt, dan ken jij het merk. Je weet dat je kleding er schoon van wordt. Grote kans dat jij dan kiest voor dit merk. Dit is precies ook de reclame industrie werkt.

Nieuwste over Topondernemers