Hoe haal ik als ondernemer voordelen uit een tankkaart?

3 minuten leestijd
woman in yellow shirt while filling up her car with gasoline
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Als zelfstandig ondernemer werken is een uitdagende job. Het is leuk om zelf de touwtjes in handen te nemen en zelf de lijnen uit te zetten waarin je je bedrijf wilt laten groeien. Natuurlijk is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Wanneer je werkt als zelfstandige, wil dat ook zeggen dat jij overal de verantwoordelijkheid voor draagt. En dat is veel werk. Als je dit werk een beetje kunt vereenvoudigen, is dat dus mooi meegenomen. Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Vlot de baan op

Of je nu een kleine, middelgrote of grote onderneming runt, rondrijden zul je hoogstwaarschijnlijk met enige regelmaat moeten doen. Om je boekhouding te doen kloppen, is het belangrijk dat je een goed overzicht bewaart over het aantal gereden kilometers en over hoeveel elke tankbeurt je heeft gekost. Dit kun je handmatig doen; je zou niet de eerste zijn om alles te noteren in een schriftje dat je in het handschoenkastje bewaart. Of je kunt alle bonnetjes bewaren en ze zorgvuldig toevoegen aan je boekhouding. Je kunt er ook voor kiezen om het jezelf gemakkelijker te maken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat er geen fouten kunnen gebeuren. Met een tankkaart voor zelfstandigen zit je niet meer te klooien met schriftjes en bonnetjes. Je krijgt maandelijks een overzicht van waar, wanneer en hoeveel je getankt hebt, en hoeveel je dat gekost heeft. Er bestaan zelfs apps waarin je dat goed kunt opvolgen. Zo weet je meteen wanneer je volgende factuur er aan komt. 

Elektrisch rijden

Ook wanneer je met een wagen op elektriciteit rondrijdt, kun je voordelen halen uit een tankkaart voor zelfstandigen. Je kunt namelijk ook een laadpas aanvragen. Met zo’n laadpas kun je op meer dan 5000 plekken in België en in meer dan 200.000 laadpunten in heel Europa je wagen opladen aan de meest voordelige prijs. Heb je ook een diesel- of benzinewagen in je bezit? Dan kun je met je laadpas ook gewoon tanken. Net zoals bij een standaard tankkaart, krijg je ook van je laadkaart maandelijks een overzichtelijke factuur. 

Ook voor je medewerkers

Ook wanneer je personeel in dienst hebt dat regelmatig de baan op moet, kun je hen blij maken met een tankkaart. Deze geste wordt meestal erg gewaardeerd. Bovendien levert zo’n kaart ook voordelen voor jou op. Tanken gaat veel vlotter met een tankkaart, waardoor je medewerkers minder tijd verliezen. Bovendien behoud je de volledige controle over hun tank- of laadgedrag. Net als bij je eigen tankkaart voor zelfstandigen, krijg je ook van de kaarten van je werknemers een duidelijk maandelijks overzicht waar je op kunt zien waar en wanneer ze zijn gaan tanken of laden en voor welk bedrag. Je kunt dit ook van dichtbij opvolgen in je app. 

Nieuwste over Ondernemerstips