Hoe behoud je kwaliteit tijdens een lopend project?

3 minuten leestijd
person writing on notebook
Photo by Lukas on Pexels.com

Last Updated on: 3rd november 2022, 09:14 am

De economie trekt steeds meer aan. Dit is goed nieuws, maar brengt ook de nodige problemen met zich mee. Zo is er een groot tekort aan goed personeel op de arbeidsmarkt en wordt het steeds lastiger om projecten overzichtelijk te houden. Daarnaast wil je de kwaliteit van je projecten hooghouden voor zowel je bedrijf als voor de klant. In deze blog geven wij vier tips om de kwaliteit van je projecten zo hoog mogelijk te houden. 

  1. Fases van projectmanagement 

Zorg voordat je begint met een project dat je het projectmanagement duidelijk hebt uitgewerkt. Om een project in zo goed mogelijke banen te leiden is het nuttig het project op te delen in diverse fases. Door fases aan te brengen binnen het project wordt het totale werk opgedeeld in kleinere fases. Zo is het project gemakkelijker te overzien, voor zowel jezelf als het personeel. Denk bijvoorbeeld aan: een initiatiefase, een definitiefase, de ontwerpfase, voorbereidingsfase en de realisatiefase. 

  1. Werk met goede software

Om het project overzichtelijk te houden is het verstandig om te werken met speciale software. Met software bouw behoud je de controle over documenten, waarborg je de kwaliteit hiervan en bescherm je de planning en de eventuele faalkosten. Deze software zorgt ervoor dat elke werknemer altijd met de juiste informatie werkt en dat iedereen via dezelfde werkwijze aan de slag gaat. Ook kan je op deze manier gemakkelijk voortgang van projecten meten en kan je het project in 3D bekijken. Ook handig: je bewaart de gegevens online. Door de lokale synchronisatie hoef je niet bang te zijn om gegevens kwijt te raken! Via prostream.app vind je nog veel meer handigere tools die je kan gebruiken wanneer je een software aanschaft voor in de bouw. 

  1. Personeel

Het in dienst hebben van goed en kwalitatief personeel in de bouw is van essentieel belang. Zorg daarom dat je het personeel tevreden houdt en investeer in eventuele bijscholing. Op deze manier kunnen werknemers binnen hun eigen functie een betere invulling geven. Daarnaast gaat het prestatieniveau ook omhoog. Zorg ook voor flexibiliteit en stimuleer de gezondheid. Vaak maken werkers in de bouw lange dagen die fysiek ook zwaar zijn. Zorg daarom voor een goede zorgverzekering op de werkvloer.

  1. Kwaliteitsborger bouw

Een kwaliteitsborger is een privé  partij die toekijkt op de kwaliteit van een bouwwerk. Dit kunnen werkzaamheden zijn tijdens een verbouwing, een renovatie of een nieuwbouwproject. Samen met de opdrachtgever, de bouwers en de gemeente kijken deze vakkundigen naar de geleverde kwaliteit van de bouwwerken. De kwaliteitsborgers zijn te allen tijde gecertificeerde werkers omdat deze borging belangrijk is voor het hele proces.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog