Hier moet je op letten bij de verkoop van je sieraden

3 minuten leestijd
selective focus photography of person wearing three bangles
Photo by Godisable Jacob on Pexels.com

Je herkent het vast wel: je koopt een nieuw sieraad en bent er helemaal verslingerd aan. Je draagt het bij zowat elke outfit. Na een tijdje koop of krijg je weer een nieuw sieraad en dat draag je dan vervolgens weer non-stop. Het vorige sieraad ligt vervolgens weer te verstoffen en na een tijdje heb je zoveel sieraden dat je niet meer weet wat je ermee aan moet. Geen nood, in dit artikel geven we je een aantal tips voor het verkopen van je sieraad. Zo levert die berg metaal toch nog iets op!

Inventariseren

Begin met het inventariseren van wat je allemaal hebt qua sieraden en maak daarna een beslissing van wat je eventueel zou willen verkopen. Heb je bijvoorbeeld nou een oude trouwring liggen terwijl je allang gescheiden bent? Een trouwring kan behoorlijk wat geld opleveren omdat deze vaak gemaakt zijn van pure edelmetalen zoals goud of zilver. Een goede reden dus om je oude trouwring te verkopen!

Taxeren

Andere sieraden zijn vaak gemaakt van een mix van metalen. Het is dus verstandig om de sieraden die je wilt verkopen eerst te laten taxeren bij een goudexpert. Deze kan ook je zilveren sieraden taxeren. Bij de meeste professionele partijen kan dit zelfs geheel vrijblijvend en gratis!

Bij sommige ringen of kettingen zitten er ook nog edelstenen in het sieraad verwerkt. Ook deze kunnen flink wat geld opleveren. Bij de meeste taxateurs of sieraden experts kunnen de edelstenen meegenomen worden in de taxatie. Is dit niet het geval bij jouw taxateur, dan kun je vragen of ze de steen willen verwijderen. Deze kun je vervolgens apart laten taxeren bij een edelstenen expert.

De verkoop

Als je een eerlijke prijs wilt krijgen voor je sieraden, verkoop ze dan bij een professionele partij zoals het Goudwisselkantoor of de goudexpert die je sieraden getaxeerd heeft. Deze hebben verstand van zaken en weten wat de goudprijs bij inkoop is. Ook kunnen ze jou, indien gewenst, meteen contant uitbetalen. Natuurlijk kunnen ze het geld ook op je rekening storten. Natuurlijk is het ook mogelijk je sieraden te verkopen aan een juwelier. Echter probeert deze de sieraden vaak voor een lagere prijs over te kopen omdat hij er nog een marge aan over wil houden. Bij goud experts zoals het Goudwisselkantoor zal dit niet het geval zijn, aangezien zij de sieraden niet doorverkopen. Je bent hier dus verzekerd van eerlijke prijs voor je sieraden.

Naast het feit dat je via internet advertenties waarschijnlijk alleen maar mensen tegenkomt die willen afdingen op jouw vraagprijs kan het ook gevaarlijk zijn om sieraden van edelmetalen te verkopen via internet. Zon weten dieven of mensen met kwade bedoelingen namelijk meteen dat je iets van waarde in huis hebt.

Nieuwste over Blog