Efficiënt jouw uren registreren met deze vier tips

3 minuten leestijd

Last Updated on: 14th december 2022, 03:40 pm

Het bijhouden van je gewerkte uren is belangrijk voor jezelf, je bedrijf en eventueel je klant of andere partners. Door middel van optimale urenregistratie heb je inzicht in het aantal uren dat je hebt gewerkt per project voor een bepaalde klant. Aan de hand van deze informatie kun je eventuele processen optimaliseren en inzicht krijgen in de omzet. Het bijhouden van de gewerkte uren kost wat tijd en wordt daarom vaak uitgesteld naar het laatste moment. Deze urenregistratie is dan niet efficiënt. Vraag jij je af hoe jij jouw urenregistratie efficiënt kunt bijhouden? Wij geven je vier tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Het registreren van uren is belangrijk

Maak duidelijk aan jouw collega’s waarom het bijhouden van urenregistratie belangrijk is. Daarbij is het ook belangrijk om te vertellen wat ermee wordt gedaan. Medewerkers gaan er vaak vanuit dat urenregistratie dient als controle van de gewerkte uren. Dit kan natuurlijk zo zijn, maar vaak wordt urenregistratie ook gebruikt als belangrijke data voor jouw bedrijf. Je krijgt inzicht in hoelang je bezig bent met bepaalde taken of projecten. Aan de hand van deze data kun je eventuele veranderingen doorvoeren in de processen.

Registreer jouw uren direct

Zorg ervoor dat je jouw gewerkte uren direct registreert. Het is namelijk belangrijk dat de data waar we het net over hadden erg nauwkeurig is. Wanneer je op het laatste moment pas je uren gaat registreren, is de kans groot dat het niet helemaal klopt. Je moet dan bijvoorbeeld kijken in je e-mails of andere tools wanneer je voor welke klant hebt gewerkt. Door direct je uren te registreren weet je zeker dat jouw urenregistratie klopt.

Maak het registreren van uren makkelijk

Door gebruik te maken van de juiste tools maak je uren registreren makkelijk. Door makkelijk en snel je urenregistratie in te kunnen vullen bespaar je tijd en vergroot je de kans dat medewerkers hun uren efficiënt bijhouden. Bied daarom niet allerlei verschillende urensoorten aan om het zo eenvoudig mogelijk te houden.

Registreer niet alleen de gewerkte uren

Naast het registreren van de gewerkte uren, kun je bijvoorbeeld ook verlof en verzuim registreren. Door dit binnen dezelfde tool te regelen als de urenregistratie sla je twee vliegen in één klap. Het saldo kan direct worden aangepast. Je hoeft dus zelf geen lastige berekeningen te maken, maar dit wordt allemaal automatisch gedaan.

Regel jouw urenregistratie bij Time Chimp

Voor een efficiënte urenregistratie ben je aan het juiste adres bij TimeChimp. Door middel van minimale inspanning creëer je het maximale overzicht. Naast het inzicht in je uren heb je bij Time Chimp nog veel meer mogelijkheden die het extra makkelijk maken voor jou. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje op hun website.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips