Een wijnbedrijf starten

3 minuten leestijd

Het starten van een wijnbedrijf is niet eenvoudig, maar het is de moeite waard als je het kunt laten werken. Je moet een passie voor wijn hebben en in staat zijn om te gaan met de financiële risico’s die gepaard gaan met het starten van een bedrijf. Je moet ook in staat zijn om het emotionele risico aan te kunnen, want er zullen onderweg veel ups en downs zijn. Je moet ook fysiek fit genoeg zijn om tijdens het oogstseizoen lange uren van zware fysieke arbeid te doorstaan. Naast het kennen van verschillende bedrijfspraktijken en strategieën, moet je ook je bedrijfsmodel kennen. Als je een wijnbedrijf runt, moet je dus uiteraard alles over wijn weten. Veel online leerplatforms bieden training voor het correct omgaan met wijn en een vinoloog opleiding. Het aanvragen van cursussen is dus een goede start voor je bedrijf.

Versterk je achtergrond

Het is goed om over wijn te leren voordat je je wijnbedrijf begint. Een goede achtergrondkennis voor jouw bedrijfsmodel heeft een grote impact op de afhandeling van je bedrijf. Het hebben van een certificering, zoals een svh diploma, helpt ook. Het versterkt namelijk je kennis over wijn en geeft zo je bedrijf een goede reputatie op basis van je achtergrond als eigenaar. Het is ook goed om enige ervaring in de branche te hebben. Enkele van de beste manieren om deze ervaringen op te doen, is door zelf te werken in een wijnmakerij of restaurant, of een wijnwinkel of wijnbar. Naast het opdoen van praktische ervaring door rechtstreeks met wijnen te werken, zijn er ook verschillende andere banen die je waardevol inzicht geven in de wereld van de wijncultuur en mogelijkheden bieden om te netwerken met andere professionals op dit gebied. Door te reizen kun je wijngaarden over de hele wereld bezoeken. Wijn heeft ook historische betekenis en waarde in vele culturen over de hele wereld. Je kunt meer te weten komen over geschiedenis en cultuur door over wijnen uit verschillende landen te leren

Wat je moet weten om een ​​succesvol wijnbedrijf te creëren

Om een ​​succesvol wijnbedrijf te hebben, moet je bereid zijn om hard te werken. Je moet er gepassioneerd over zijn en je moet risico’s nemen en ervan leren. Je moet nieuwe ideeën en mensen verwelkomen, ongeacht hoe ze eruit zien of waar ze vandaan komen. Uiteraard heb je ook een vergunning nodig om wijn te verkopen. Koop wijn bij een distributeur of andere groothandel. Vergeet ook de belasting niet die je moet betalen over je verkopen. Koop kratten of flessen die je vervolgens in je eigen winkel te koop aanbiedt, of betaal opslagkosten als je ter plaatse geen plek hebt.

Nieuwste over Blog