Druk, druk, druk? Zo maak je tóch tijd voor een goede maaltijd

4 minuten leestijd

De dag staat helemaal vol gepland met afspraken, vergaderingen en andere belangrijke momenten. Vandaag ben jij als ondernemer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig. Een moment stil zitten? Dat zit er niet bij vandaag. Maar hoe maak je dan tijd om toch een gezond ontbijt, lunch én avondeten naar binnen te werken? In deze blog vertellen we daar meer over!

Het belang van een gezonde maaltijd

Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Die kant-en-klare saucijzenbroodjes zijn echt wel prima voor een keer, maar je wilt natuurlijk niet iedere dag wat ongezonder eten. Zeker als ondernemer is het belangrijk om niet ziek te worden, dus het is geen overbodige luxe om op je voedingspatroon te letten. Een dieet dat bestaat uit genoeg gezonde vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels en vitamines is belangrijk voor jou als ondernemer. Maar hoe doe je dat nu, een drukke dag combineren met een gezond ontbijt, lunch én diner? En het liefst ook nog een tussendoortje? Wij geven enkele tips!

Maaltijden preppen

In bijvoorbeeld de fitness wereld is het al een bekend fenomeen, maar ook voor jou als ondernemer kan het een uitkomst bieden: maaltijden preppen. Je kunt op een vrije dag de maaltijden voor de komende week al klaarmaken. Vervolgens kun je de maaltijden verdelen over verschillende vakjes en deze in de vriezer zetten. Zo hoef je in de ochtend alleen even een bakje uit de vriezer te halen en kun je in de avond het eten snel opwarmen in de pan of magnetron. Ideaal voor als je geen tijd hebt om iedere avond te koken, maar toch een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.

Avond van tevoren klaarmaken

Zie jij het niet zo zitten om de maaltijd al voor een hele week klaar te maken? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het per dag te bekijken. Maak er een routine van om ’s avonds, voor het slapen gaan, je eten voor de volgende dag al klaar te maken. Kwark in een beker met een los bakje granola, volkoren boterhammen met beleg naar wens en een kop soep met macaroni. Je kunt het allemaal de avond van tevoren al klaarmaken, zodat je het in de ochtend alleen nog maar mee hoeft te nemen. Door het eten in de avond al klaar te zetten, bespaar je een hoop tijd in de ochtend!

Een voedingschema opstellen

Om wat meer balans en regelmaat in een voedingspatroon te krijgen, kan het ook zinvol zijn om een persoonlijk voedingschema op te stellen. Met een voedingschema weet je namelijk precies wat je kunt eten om bepaalde doelen te bereiken. Stel een voedingschema altijd op onder begeleiding van een professional, om optimaal resultaat te behalen.

Met bovenstaande tips kun jij, ook als drukke ondernemer, toch genieten van een gezonde maaltijd! Meer weten over het belang van gezond eten op het werk? Wij vertellen er meer over op onze website!

Nieuwste over Blog