/

De toekomst van zakelijk rijden: Elektrisch

3 minuten leestijd
De toekomst van zakelijk rijden -Elektrisch

De laatste jaren zijn elektrische auto’s steeds populairder geworden. Dit komt mede door de toenemende zorgen over de klimaatverandering en de behoefte aan schone, duurzame energiebronnen. Elektrische auto’s zijn ideaal voor zakelijk rijden vanwege de lage brandstofkosten, verminderde onderhoudskosten en belastingvoordelen. Bovendien dragen ze bij aan een duurzamere toekomst. In dit artikel kijken we naar de toekomst van zakelijk rijden en de rol die elektrische auto’s daarbij spelen.

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto’s hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele auto’s met een verbrandingsmotor. Ten eerste zijn ze veel milieuvriendelijker omdat ze geen CO2-uitstoot hebben. Hierdoor dragen ze bij aan het verminderen van de luchtvervuiling en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zijn elektrische auto’s stiller en comfortabeler om in te rijden, omdat ze geen trillingen geven en geen lawaai maken. Daarnaast is een elektromotor veel efficiënter dan een verbrandingsmotor omdat deze geen warmte verliest tijdens het rijden. Dit betekent dat elektrische auto’s minder energie verbruiken en daardoor minder kosten in onderhoud en brandstofkosten met zich meebrengen. Elektrische auto’s zijn makkelijk op te laden met een laadpaal op de zaak of een laadplein voor elektrische auto’s.

De groei van elektrische auto’s

De afgelopen jaren is het aantal elektrische auto’s sterk toegenomen. In 2020 werden er in Nederland bijna 67.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht. Dit is een stijging van meer dan 70% ten opzichte van 2019. Ook in andere landen zien we een groei van het aantal elektrische auto’s. In Noorwegen bijvoorbeeld is bijna de helft van alle verkochte auto’s elektrisch.

Deze groei wordt mede gestimuleerd door overheidsmaatregelen. In veel landen worden elektrische auto’s gestimuleerd door middel van belastingvoordelen en subsidies. Ook worden er steeds meer laadpalen geplaatst, waardoor het makkelijker wordt om elektrisch te rijden.

Elektrische auto’s en zakelijk rijden

Elektrische auto’s worden steeds populairder onder zakelijke rijders. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste zijn elektrische auto’s goedkoper in gebruik dan traditionele auto’s. Elektrische auto’s hebben lagere onderhoudskosten en zijn goedkoper om op te laden dan om te tanken. Daarnaast zijn er verschillende belastingvoordelen voor elektrische auto’s, zoals lagere wegenbelasting en bijtelling.

Ook is er een toenemende druk vanuit de maatschappij om duurzamer te ondernemen. Steeds meer bedrijven willen laten zien dat ze verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en kiezen daarom voor elektrische auto’s. Dit kan bijdragen aan een positief imago en een grotere klanttevredenheid.

De toekomst

De verwachting is dat de groei van elektrische auto’s doorzet in de toekomst. Veel autofabrikanten zijn bezig met de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen, waardoor de keuze aan elektrische auto’s steeds groter wordt. Ook wordt er steeds meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals snellere laadpalen en betere batterijen. Dit zorgt ervoor dat elektrisch rijden steeds aantrekkelijker wordt voor zakelijke rijders.

Nieuwste over Blog