Besteed je orderverwerking uit en creëer meer overzicht

4 minuten leestijd

De drukke feestdagen staan om de hoek en dat heeft mogelijk gevolgen voor jouw webshop. Mensen willen nog snel kerstcadeautjes bestellen en ook de jaarwisseling brengt drukte met zich mee. De seizoenschommelingen zorgen misschien wel voor topdrukte in jouw magazijn. In tijden van drukte is het van groot belang om alles onder controle te hebben. Een betere verwerking van de orders zorgt ook direct voor meer omzet. Nee verkopen aan de klant is natuurlijk niet gewenst, daarom is ook optimaal voorraadbeheer zeer gewenst. Besteed daarom jouw orderverwerking uit aan een fulfilment partner en behoud het overzicht, ook tijdens de extreem drukke dagen.  

De juiste voorbereiding op drukke periodes 

In de decembermaand of andere drukke periodes gedurende het jaar, stijgt het aantal bestellingen flink. Het kan dan lastig zijn om tijdens grote veranderingen de controle te behouden. De druk op het logistieke proces neemt toe en het vraagt meer tijd om alles goed te verwerken. Daarnaast neemt ook de foutmarge toe, met alle mogelijke gevolgen van dien. Misschien is jouw magazijn te klein voor het aantal bestellingen of mogelijk is de logistieke uitdaging te groot voor de organisatie. In deze situaties mis je waardevolle omzet. Gelukkig is het uitbesteden van jouw orderverwerking een geschikte oplossing. 

De waarde van optimale orderverwerking

Diverse factoren zijn van invloed op een logistiek proces. In een drukke periode kun je het totaalbeeld volledig uit het oog verliezen. Daarom is een goed georganiseerde orderverwerking erg belangrijk. Dit zorgt niet alleen voor tevreden klanten, maar ook voor het algehele imago, meer efficiënte en lagere kosten. Monta neemt graag jouw orderverwerking uit handen en zo behoud jij het overzicht, ook tijdens écht drukke dagen. 

De totaaloplossing

Orderverwerking is een breed begrip. Als je ervoor kiest om dit uit te besteden, verwacht je ook dat alle belangrijke processen zeer nauwkeurig worden verwerkt. Het begint altijd met een webshop-koppeling. IT-specialisten leggen de basis tussen jouw webshop, de software en het magazijn. Daarnaast wordt er zorg gedragen voor de juiste ontvangst van de goederen. Ieder product is anders en iedere pakketje telt. Na de ontvangst worden de goederen op de juiste, slimme manier opgeslagen. Zo wordt een optimale verwerking gemakkelijker. Foutloos inpakken en verzenden is de volgende stap. Het uiteindelijke doel? Een tevreden klant, maar mocht er toch geretourneerd worden, dan worden ook deze producten goed verwerkt. 

Altijd real-time overzicht

Het voordeel van het uitbesteden aan een fulfilment partij zoals Monta is het feit dat zij meegroeien met jouw bedrijf. Seizoenschommelingen worden zonder problemen opgevangen. Is het een tijd rustiger? Dan schalen ze even gemakkelijk terug. De software die wordt gebruikt om het systeem te ondersteunen, geeft een real-time overzicht weer. Je kunt dus altijd en overal de status van de bestellingen volgen. Daarnaast biedt de software van Monta verschillende extra functionaliteiten waaronder: het terugkijken op oude trends en het voorspellen van nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kun jij direct maatregelen treffen om het verschil te maken! 

Nieuwste over Ondernemerstips