Bedrijfsvideo maken? Vergeet deze 3 punten niet

3 minuten leestijd
smartphone on tripod recording vlog with young multiethnic ladies
Photo by George Milton on Pexels.com

Last Updated on: 3rd oktober 2022, 11:59 am

In de huidige zakenwereld is het belangrijker dan óóit om nieuwe en innovatieve manieren te vinden om je werknemers te betrekken. Een goede en leuke manier om dit te doen is door bedrijfsvideo’s in je strategie op te nemen. Bedrijfsvideo’s kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld de waarden, missie en doelstellingen van je bedrijf op een aantrekkelijke en visueel aantrekkelijke manier over te brengen. Het maken van een succesvolle bedrijfsvideo is helaas niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar geen zorgen, we helpen je graag! Lees snel verder voor meer informatie. 

#1 Houd het kort en krachtig

“Met mijn gedachte ergens anders, ben ik altijd overal” Jup, de eerste tip voor het maken van succesvolle bedrijfsvideo’s is om ze kort en krachtig te houden. Mensen hebben een korte aandachtsspanne, dus is het belangrijk dat je video minder dan twee minuten duurt. Als je probeert te veel informatie in je video te proppen, verlies je de aandacht van je publiek. En daar begint het dagdromen! Richt je in plaats daarvan op één kernboodschap en zorg ervoor dat die duidelijk en beknopt wordt overgebracht. Of, laat een stemmenbureau je helpen door voor een Nederlandse voice over te kiezen met een krachtige, pakkende stem! 

#2 Gebruik visuele hulpmiddelen 

Een andere goede tip voor het maken van effectieve bedrijfsvideo’s is het gebruik van visuele hulpmiddelen. Mensen zullen informatie eerder onthouden als het op een visuele manier wordt gepresenteerd. Verwerk bijvoorbeeld grafieken, diagrammen en andere beelden in je video om je punt duidelijk te maken. En vergeet vooral de kracht van audio bewerken niet. Een heldere stem zorgt voor een boeiend publiek! Dit maakt je video niet alleen interessanter, maar zorgt er ook voor dat je werknemers de informatie die je probeert over te brengen goed onthouden.

#3 Maak het herkenbaar 

Last but not least: voor het maken van succesvolle bedrijfsvideo’s is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze herkenbaar zijn. Niemand wil naar een saaie, droge video over het bedrijfsbeleid kijken. Richt je in plaats daarvan op verhalen en voorbeelden waar je werknemers zich in kunnen vinden. Dit zorgt ervoor dat ze betrokken blijven bij de video en de punten begrijpen die je probeert te maken. Houd ze kort en krachtig, gebruik visuele hulpmiddelen en maak ze herkenbaar, dan ben je goed op weg om boeiende bedrijfsvideo’s te maken die resultaat opleveren! We wensen je veel succes. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips