5 Voordelen van boekhouden met een app

3 minuten leestijd

Wil jij graag een boekhoudprogramma aanschaffen, waarbij je via je app een groot gedeelte van je boekhouding goed en secuur kunt bijhouden? Dan kunnen we je voorstellen dat dit onrealistisch klinkt. Echter is dit wel degelijk het geval anno 2023. Dit kan je dan ook veel extra tijd opleveren, doordat je veel sneller, gemakkelijker en overzichtelijker je boekhouding bij kunt houden. Hieronder 5 voordelen van boekhouden met een app.

Systeemintegratie

Met boekhoudsoftware kun je vaak koppelingen verzorgen met je andere systemen. Denk hierbij aan systemen voor salarissen, urenregistratie of de facturen die binnenkomen. Zo heb je in een overzicht gemakkelijk alles wat je nodig hebt om te bekijken waar je bedrijf staat en of de doelstellingen gehaald kunnen worden. 

Tijdsbesparing

Zit je te wachten op een belangrijke klant die te laat is en heb je onverwachts een uurtje over? Dan kun je via de app eenvoudig je achterstallige facturen inladen of foto’s maken van de bonnetjes die je de afgelopen dagen hebt verzameld. Zo heb je direct en snel je boekhouding weer compleet voor de komende tijd, zelfs als je niet goed bent in het bewaren en inboeken van je facturen en bonnen. Hoe eenvoudig wil je het hebben?

Gemak

Door het gemak waarmee je facturen en bonnetjes digitaal in kunt boeken, bespaar je dus enorm veel tijd en kost het je veel minder moeite om je boekhouding goed bij te houden. Veel apps die gekoppeld zijn aan boekhoudsoftware hebben de mogelijkheid om facturen en bonnetjes te lezen en deze dus ook direct goed in te boeken, wat je nog meer gemak en extra tijd oplevert. 

Transparantie

Met het digitaal kunnen factureren aan klanten (wat zij andersom ook kunnen doen) creëer je transparantie in je betalingsverkeer. Je kunt met een paar simpele handelingen in de app facturen betalen en ook doorsturen naar klanten. Dit zorgt voor een eenvoudig overzicht met de facturen die betaald zijn, nog betaald dienen te worden en die nog verstuurd dienen te worden. 

Minder geld kwijt

Doordat je de facturen digitaal door kunt sturen, ben je minder geld kwijt aan papier, enveloppen en postzegels. Ook gaat het een stuk sneller dan dat je alles traditioneel via de post verstuurd. Ook op financieel gebied kan boekhoudsoftware via een app je dus extra voordeel opleveren. De beste boekhoudprogramma’s met app kun je eenvoudig online vinden en uittesten. Ben je erover uit welk programma het beste bij jou past? Schaf het dan aan en ervaar direct het gemak en de tijdsbesparing door het gebruik van boekhoudsoftware met een app.

Nieuwste over Blog