Is jouw website up-to-date?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 24th maart 2023, 01:11 pm

Ben jij benieuwd naar hoe jij de website van jouw bedrijf kan verbeteren? Anno 2023 verandert alles omtrent internet en sociale media kanalen zo snel, dat het verstandig is om eens in de zoveel tijd jouw website kritisch te heroverwegen. Zijn de design en inhoud van de website nog wel up-to-date? Wij hebben drie tips op een rijtje gezet waar iedereen rekening mee dient te houden voor een goedwerkende en succesvolle website. 

Content updaten

Wil je meer verkeer via Google trekken? Dan hebben we een tip voor je waarvoor je geen dure online marketingsoftware nodig hebt. In Google Search Console kun je, als hier in ieder geval je website is aangemeld, kijken voor welke zoektermen je website zichtbaar is in Google. Scoor je voor relevante zoektermen al redelijk goed? Ga dan je content updaten voor deze zoektermen. Gebruik je belangrijkste zoektermen in de metatitel en kopteksten. Verwerk andere zoektermen verderop in je tekst. De kans is groot dat je dan voor je belangrijke zoektermen zichtbaarder gaat worden in Google.

Content toevoegen

Met nieuwe content kun je je website zichtbaar maken voor potentiële klanten die in Google zoeken. Ook kun je nieuwe content gebruiken om via je sociale kanalen te verspreiden. Vraag je je af waar je over moet schrijven? Gebruik dan de handige tool AnswerThePublic en je krijgt waarschijnlijk talloze contentideeën voor je product of dienst. Wat ook kan werken, is om te brainstormen welke informatie allemaal relevant is voor je doelgroep. Daarnaast kun je ook kijken waar je concurrenten over schrijven en hier inspiratie vandaan halen.

Ben je niet zo’n schrijver en kun je op dit moment niet veel investeren in content? Laat dan ChatGPT gratis een tekst voor je schrijven. Vaak is deze tekst al minimaal voldoende. Wel raden we aan om zelf de tekst nog na te bewerken en te verbeteren waar nodig voordat je hem op de website zet.

Engelse versie toevoegen

Is je website alleen in het Nederlands? Dan adviseren we om een Engelse versie van je website toe te voegen. Ongeveer 15% van de Nederlandse bevolking is in het buitenland geboren. Een deel hiervan is niet de Nederlandse taal goed machtig. We zien ook dat in Nederland veel Engelse zoektermen gebruikt worden in Google. Deze mensen kun je bereiken met een Engelse versie van je website.

Daarnaast is het eveneens een kans om je bedrijf internationaal te laten groeien. Heb je niet de tijd om je hele website direct te vertalen? Je kunt er ook voor kiezen om, voorlopig, alleen je homepage te vertalen. Deze one pager kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld buitenlandse leads of een internationale beurs.

Je kunt je website vertalen via vertaalmachines zoals Google Translate, DeepL en het eerdergenoemde ChatGPT. Wil je het echt goed aanpakken, dan adviseren we om je website te laten vertalen door een gecertificeerd vertaalbureau zoals vertaalbureau Vertalingen.nl. Hier worden je teksten vertaald door native speaking vertalers die vertalen naar hun moedertaal. Ze houden rekening met culturele gevoeligheden en leggen de gewenste emotie in je teksten. Ook kan een goed vertaalbureau vaak rechtstreeks in je contentmanagementsysteem vertalen en zo het hele vertaalproces uit handen nemen.

We hopen dat je met deze tips je website kunt verbeteren zodat je in  2023 verder kunt groeien.

Nieuwste over Topondernemers