5 tips voor efficiëntere transport

4 minuten leestijd

Transport van goederen is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. We bestellen bijna alles online en laten dingen graag importeren. Als je daar als bedrijf onderdeel van bent is het dus handig om dat zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Niet alleen voor de winst maar ook voor de klanten. Wat je nu via verschillende individuele wegen regelt, kan eigenlijk allemaal via 1 weg. Daar ga ik hieronder op verder.

1. Volgen van transport

Met een voertuigvolgsysteem kom je een heel eind verder. Zo’n systeem kan je zien als een GPS gemixt met een logboek en track & trace. Ideaal als je meerdere transportwagens op de weg hebt en je wilt weten waar ze zijn. Ook is het fijn dat als de klant belt en wilt weten waar zijn of haar bestelling is, je precies kan aangeven waar hij is. Zo’n volgsysteem slaat ook alle data zelf op. Heel handig als je administratie wilt bijhouden. Ook kan je zo altijd zien wie efficiënt werkt en hoe iemand efficiënter kan werken.

2. Tomtom

Door de tomtom kan je ook de drukke wegen ontwijken en kan je CO2 uitstoot verminderen. Je bent namelijk korter onderweg en dat helpt enorm met de uitstoot. Dit is ook goed om klanten te trekken. Tegenwoordig is het milieu een grote zorg van veel mensen. Daarnaast vinden de klanten het fijn als er meer tijd voor hen is en de bestuurder niet weer heel snel weg is.

3. Verhoog je productiviteit

Met een gps volgsysteem verhoog je ook de productiviteit. Dat zal ik even toelichten. Je kan bijvoorbeeld alles, van communicatie en administratie naar roosters op een systeem laten zetten. Dit handige systeem zorgt er dan voor dat hij alles bijhoudt, dit scheelt jouw bedrijf heel veel tijd en moeite en energie. Zulke geautomatiseerde systemen zijn een echte opluchting voor al de extra uren die je  nu kwijt bent aan dat soort data zelf uitzoeken. Ook zal het het gevoel van werken in een team versterken.

4. Communicatie met je team

Door te weten waar je team is en wat ze aan het doen zijn, kan je in gesprek gaan over dingen die misschien handiger aangepakt kunnen worden. Ook kun je ze online in laten vullen welke dagen ze kunnen werken en hoeveel uur dan precies. Zonder al teveel gedoe met roostermakers. Zo’n systeem werkt meestal ook erg foutloos en daardoor heb je minder last van menselijke foutjes die gemaakt worden. Je kan ook kijken hoe iedereen rijdt en dan nieuwe routes bedenken.

5. Verbeter het transport

En nee, je hoeft geen nieuwe auto wagens te kopen om het transport te verbeteren. Je kan gewoon zorgen dat er een systeem in de auto zit waardoor je weet wanneer de auto onderhoud nodig heeft. Ook weet je dan precies wat voor onderhoud dat is. Dit verbetert de kwaliteit van het transport. Wat fijn is voor de bestuurder. Maar ook is het fijn voor de klanten. Je hebt namelijk minder last van auto’s die het ineens begeven. Of onverwachte problemen die veel administratie vereisen.

Als je een bedrijf hebt met of in transport is het zeker geen gek idee om via een autovolgsysteem een betere blik te werpen op de productiviteit van jouw bedrijf.

Nieuwste over Ondernemerstips