5 tips voor het kiezen van de juiste mobiele airco voor op kantoor

4 minuten leestijd
mobiele airco kantoor

Niks is zo vervelend als moeten werken terwijl het buiten 30 graden is. Al helemaal als het snikheet is op je werkplek. Om een beetje productief te blijven tijdens warme dagen, kan een mobiele airco op kantoor een uitkomst bieden. Dit is een airco op wielen die de warme lucht via een afvoerslang door een raam of deur naar buiten voert.

Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een mobiele airco? In dit artikel lees je vijf tips die jou helpen bij het kiezen van de beste mobiele airco voor op kantoor. Hopelijk maken deze tips de keuze van een mobiele airco gemakkelijker.

Tip 1: Houd rekening met de grootte van de ruimte

Welke mobiele airco je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van de kantoorruimte. Bovendien moet er rekening worden gehouden met de hoogte van het plafond, de ligging van het kantoor, het aantal ramen en de isolatie. Op de verpakking van de mobiele airco staat het koelvermogen in kubieke meters of vierkante meters. Met behulp van deze handleiding kun je, aan de hand van de bovenstaande punten waar rekening mee gehouden moet worden, berekenen hoe groot het koelvermogen van de airco moet zijn. 

Tip 2: Let op het energieverbruik

De ene mobiele airco verbruikt meer energie dan de andere. De meeste mobiele airco’s hebben echter energielabel A of A+, wat betekent dat deze energiezuinig zijn. Je hebt zelf invloed op de hoeveelheid energie die verbruikt wordt. Hoe langer en vaker je de airco aan hebt staan, hoe meer energie er natuurlijk wordt gebruikt. Bovendien heeft de omvang van het temperatuurverschil nog invloed op het verbruik. Hoe groter het verschil, hoe meer energie verbruikt wordt. Lees hier meer over het energielabel van airco’s.

Tip 3: Het geluid van de airco

Op kantoor moet natuurlijk gewerkt worden, dus is het niet de bedoeling dat je een airco aanschaft die enorm veel geluid maakt. Hoewel de meeste mobiele airco’s tegenwoordig zo stil mogelijk gemaakt worden, zijn er speciale airco’s die extra stil zijn: de zogenaamde split-airco’s. Deze zeer stille airco’s produceren maximaal 55 decibel, wat ongeveer vergelijkbaar is met het geluid van een elektrische tandenborstel of van achtergrondgeluiden. Stille airco’s produceren maximaal 65 decibel. 

Tip 4: De verplaatsbaarheid

Het voordeel van een mobiele airco, is dat je deze kan verplaatsen. Echter zit er verschil in mobiliteit tussen de airco’s. Let er daarom altijd op of er wieltjes onder de mobiele airco zitten en of het apparaat niet te zwaar is. Bovendien speelt de lengte van het snoer ook mee. Het snoer van de airco moet natuurlijk wel bij het stopcontact kunnen en verlengsnoeren worden afgeraden aangezien het apparaat veel stroom gebruikt en daardoor de kans op brand te groot is. 

Tip 5: De airco ook in de winter gebruiken

Mobiele airco’s zijn over het algemeen natuurlijk bedoeld om verkoeling te brengen in de zomer. Maar sommige airco’s kunnen de ruimte juist verwarmen. Hierdoor kun je de airco het hele jaar door gebruiken, zowel in de zomer als in de winter. Sommige mobiele airco’s hebben zelfs een ionisator, die ervoor zorgt dat de lucht wordt gezuiverd en pollen, schimmels en stof beter bestreden worden. Maar let op: hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Nieuwste over Topondernemers