/

5 kantoorartikelen die onmisbaar zijn op ieder bureau

4 minuten leestijd

Werk je in loondienst? Dan is het aan je baas om ervoor te zorgen dat jij je werk naar behoren uit kunt voeren. Als je aan een bureau werkt, is hier niet veel voor nodig. Je hebt dan vaak al voldoende aan een computer beeldscherm, toetsenbord en muis. Toch vinden veel mensen het handig als er ook een aantal kantoorartikelen op hun bureau liggen. Daarom hebben we hier 5 kantoorartikelen op een rijtje gezet die onmisbaar zijn op ieder bureau.

1) Pennen

We trappen dit rijtje af met een kantoorartikel dat vrijwel iedereen dagelijks gebruikt: een pen. Als je eigenlijk altijd digitaal notities maakt, denk je misschien dat dit hulpmiddel overbodig is. Toch zijn er nog veel mensen die er wel gebruik van maken. Schiet je ineens iets te binnen wat je nog moet doen? Of ben je met iemand aan het bellen en wil je even snel een notitie maken? Dan is het handig als er een pen in de buurt ligt. Zorg er bij voorkeur voor dat er meerdere pennen op je bureau liggen, want de inkt raakt vanzelf een keer op. Als er slechts één pen op je bureau ligt, moet je eerst op zoek naar een andere en dat is niet handig.

2) Notitieblok

Een notitieblok behoort in onze ogen ook tot de onmisbare kantoorartikelen op ieder bureau. Er kan weliswaar een pen in de buurt liggen, maar zonder notitieblok heb je hier niet veel aan. Je hebt dan immers niets om op te schrijven, waardoor je mogelijk vergeet wat er precies gezegd is. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je altijd een notitieblok binnen handbereik hebt.

3) Post-its

Op menig bureau komen we post-its tegen, maar lang niet iedereen maakt hier (nog) gebruik van. Zonde, want dit is wat ons betreft echt een onmisbaar kantoorartikel. De papiertjes mogen dan klein van stuk zijn, maar ze zijn bijzonder handig. Moet je bijvoorbeeld ergens aan denken? Noteer dit dan op een post-it en plak deze op je beeldscherm. Doordat post-its vaak een opvallende kleur hebben, vallen ze doorgaans goed op.

4) Markeerstiften

Veel mensen denken dat ze niet snel een markeerstift nodig hebben, maar toch is het handig als je ze op je bureau hebt liggen. Dit is zeker het geval als je belangrijke stukken wilt markeren in een tekst. Je geeft ze dan een kleurtje met een markeerstift, waardoor je er de volgende keer niet lang meer naar hoeft te zoeken. Zorg er bij voorkeur voor dat er markeerstiften in verschillende kleuren op je bureau liggen. Je kunt teksten dan verschillende kleurtjes geven, waardoor je belangrijke zaken nog makkelijker terug kunt vinden.

5) Perforator en nietmachine

Tot slot zijn een perforator en nietmachine onmisbaar. Deze kantoorartikelen helpen je om je bureau netjes en geordend te houden. Met een nietmachine kun je papieren aan elkaar vastmaken, zodat je ze bij elkaar houdt. Een perforator is op zijn beurt bedoeld om te perforeren, waarna je de papieren in een map of ordner kunt stoppen.

Nieuwste over Blog