/

4 goede ideeën om je bedrijfsfeest compleet te maken

6 minuten leestijd

Binnen een succesvol bedrijf is ontspanning een cruciaal onderdeel. Ontspannen werknemers zijn immers gelukkiger wanneer ze het naar hun zin hebben. Dit zorgt voor meer motivatie en betere prestaties. Uit onderzoek blijkt dat het aantal werkenden met burn-out klachten de laatste jaren enorm is toegenomen.

Dit heeft een negatief effect op de werksfeer, de algehele productie en het uiteindelijke resultaat van het bedrijf. Investeer als ondernemer daarom niet alleen in inspanning, maar ook in ontspanning en organiseer eens in de zoveel tijd een spetterend bedrijfsfeest. In dit artikel delen we vier goede ideeën waarmee je zo’n feest compleet kunt maken.

1. Foodtrucks en/of koffietruck huren voor bedrijfsfeest

Wat in ieder geval een must is op een goed bedrijfsfeest is het regelen van de nodige culinaire verwennerijen. Eten en drinken mag zeker niet ontbreken op een bedrijfsfeest. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van een cateraar die gespecialiseerd is in live-cooking of in een bepaalde internationale keuken. Of ga voor de ultieme streetfoodbeleving en huur foodtrucks of een koffietruck in.

Een koffietruck huren is een goede basis voor je bedrijfsfeest, omdat je hiermee gedurende het feest de energie van je werknemers een boost kan geven. Daarbij biedt zo’n truck een breed scala aan koffieopties aan, waardoor er voor ieder wel een smakelijk drankje te maken is. Koffie is bij veel bedrijven dé brandstof waarop dagelijks gewerkt wordt. Ook andere food- en dranktrucks zijn een optie om zo aan de eetwensen van de aanwezigen te voldoen. Foodtrucks zijn flexibel, mobiel en te huur in verschillende soorten en maten.

2. Ga voor een bepaald thema voor het feestje op de zaak

Een themafeest voegt een speels element toe aan de totale sfeer en zorgt daarbij voor een onvergetelijke en gezellige ervaring voor alle aanwezigen. Het is het leukst om voor een thema te gaan dat goed bij de bedrijfscultuur past of dat de ideale match is bij een mijlpaal die misschien gevierd wordt tijdens het feest.

Natuurlijk kun je ook gewoon gaan voor een van de populaire thema’s; thema’s die we al jaren zien bij dit soort feesten op de werkvloer. Zo doet een retro thema het altijd goed bij mensen die zelf zijn opgegroeid in de jaren 60 en 70 en een Hollywood of Hawaiiaans thema doet het ook altijd goed. Bij zo’n themafeest hoort natuurlijk wel passende themakleding en -aankleding.

3. Verdiep je in mogelijkheden voor teambuilding op je feest

Een bedrijfsfeest organiseren is vooral bedoeld om even goed met z’n allen te ontspannen. Tegelijkertijd biedt het de ideale situatie om iets aan teambuilding te doen. Hoe vaak heb je zoveel mensen bij elkaar in een ontspannen en informele sfeer? Kijk daarom eens goed naar de manieren om het team dichter bij elkaar te laten komen. Dat kan bijvoorbeeld met te gekke teambuildingactiviteiten zoals spellen, een quiz of een escape room op locatie.

Hoe leuk is het om (samen met een van de medewerkers) bijvoorbeeld een pubquiz te organiseren? Er zijn verschillende bestaande spellen die je hiervoor kunt gebruiken, maar het is ook juist leuk om bedrijfsgerelateerde vragen die herkenbaar zijn voor de medewerkers in zo’n quiz te stoppen. Je kunt hiervoor verschillende professionals inhuren, maar wie weet heeft er iemand binnen de organisatie ook wel het juiste gevoel om zoiets op te zetten. 

4. Huur een photobooth om de avond vast te leggen

Kijken we naar andere onderdelen die niet mogen ontbreken op een goed bedrijfsfeest, dan zien we dat het huren van een photobooth ook zeker een leuke optie is. Photoboots zijn de laatste jaren namelijk ook niet meer weg te denken op grote feesten binnen zakelijke en privésferen. Als je met je collega’s een foto maakt heb je een leuk aandenken aan de avond. Zo zullen jouw collega’s deze prachtig avond niet meer vergeten. Je raadt het misschien al, maar ook dat bevordert de teamspirit.

Wat hierbij een echt leuke toevoeging is, zijn bedrijfsgerelateerde props die bij het maken van de foto’s kunnen worden gebruikt. Bij een marketingbedrijf is het bijvoorbeeld een aanrader om kartonnen laptops en brillen te (laten) maken, terwijl je bij een organisatie in de verkeersbranche eerder gaat voor props die met auto’s, fietsen en ander vervoer te maken hebben. Vergeet niet om je bedrijfsnaam op de foto’s af te laten drukken, zodat je merk verspreid wordt op het moment dat men de foto’s deelt op sociale media.

Nieuwste over Blog