3 voordelen van video\’s voor het promoten van jouw bedrijf

3 minuten leestijd

In de moderne zakelijke wereld is het steeds belangrijker om op te vallen. Klanten zijn veeleisend en de concurrentie vaak sterk. Ondernemers ontdekken steeds meer dat video heel effectief is om hun bedrijf te promoten en een groot publiek te bereiken. Video's presenteren een boodschap overtuigend, verbeteren de vindbaarheid op Google en zijn perfect voor promotie op social media. In dit artikel bekijken we deze voordelen en onderbouwen we het met cijfers en bronnen.

Video een is krachtig, omdat het een boodschap op een overtuigende manier overbrengt. Volgens recent onderzoek van HubSpot heeft 64% van de consumenten de neiging om een aankoop te doen na het bekijken van een promotiefilm. Video's combineren beelde en geluid, waardoor ze aantrekkelijker zijn dan geschreven tekst en ook beter onthouden worden. Een goed video roept emoties op, vertelt verhalen en vergroot het vertrouwen van de kijkers. Dat zorgt voor een hogere betrokkenheid en conversie.

Ook verbetert video de vindbaarheid op zoekmachines, zoals Google. Uit een studie van Forrester Research blijkt dat websites met video maar liefst 53 keer meer kans hebben om op een vermelding de eerste pagina van Google. Dit komt doordat Google vidceocontent als waardevolle inhoud ziet en de voorkeur geeft aan pagina's met video's. Door video's op de juiste manier te optimaliseren met relevante trefwoorden en beschrijvingen, vergroten ondernemers hun zichtbaarheid en krijgen ze meer organisch verkeer naar hun website.

Social media platforms zijn enorm populair en bieden ondernemers veel kansen om hun bedrijf te promoten. Video's zijn een ideale content voor social media, omdat ze de aandacht van gebruikers trekken én vasthouden. Volgens het Social Media Marketing Industry Report van Social Media Examiner in 2021, geeft 60% van de marketeers aan dat ze van plan zijn om meer videocontent te gebruiken in hun social mediastrategieën. Door video's in te zetten op platforms zoals YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn, bereiken ondernemers een breder publiek, vergroten zij hun merkbekendheid en trekken zij potentiële klanten.

Vanwege bovenstaande voordelen zetten steeds meer ondernemers video's in. Nog een reden is dat ook de kosten en technische vereisten voor het maken van video's enorm gedaald zijn.. Met de opkomst van smartphones en gebruiksvriendelijke software zijn ondernemers nu zelf in staat eigen video's te maken. Ook is er veel keuze als je opzoek gaat naar een goed videoproductiebedrijf, die voor een haalbare investering professionele video's maakt.

Videomarketing biedt ondernemers dus veel voordelen bij het promoten van hun bedrijf. Video overtuigt, verhoogt de betrokkenheid van potentiële klanten en verbetert de vindbaarheid en online zichtbaarheid van een bedrijf. Met de juiste videostrategie promoten ondernemers hun bedrijf succesvol en nemen zij een voorsprong op de concurrentie.

Nieuwste over Internet Marketing