3 trainingsmaterialen die jouw training naar een hoger niveau tillen

3 minuten leestijd
sky sunset field sunrise
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

Wil je als trainer jouw selectie naar een hoger niveau brengen? Dan is trainen noodzakelijk. Iedereen kent de normale pass-en-trapoefeningen wel. Ook een positiespel komt vaak in een training voor. En de afsluiter? Vaak is dat een partijvorm. In deze blog lees je over drie trainingsmaterialen die niet zo vaak voorkomen, maar waar je zeker beter van wordt! Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Loopladder

Een loopladder zal misschien niet de meeste enthousiaste reacties bij de spelers oproepen. De ladder is namelijk gemaakt om de looptechniek te trainen. In de kleine vakjes kun je allerlei oefeningen uitvoeren, waardoor het coördinatievermogen van spelers verbetert. Maar dat niet alleen. Ook de snelheid, het reactievermogen en de explosiviteit gaat omhoog bij het regelmatig gebruiken van de loopladder. Dus ondanks dat de loopladder misschien niet voor iedereen even leuk is, is het wel een cruciaal trainingsmateriaal om jouw spelers beter te maken.

Minidoelen

Dat een training vaak wordt afgesloten met een partijvorm en twee grote doelen, is vrij normaal. Maar wist je dat ook minidoeltjes erg handig kunnen zijn? Deze kun je gebruiken bij verschillende positiespelletjes en verbetert de nauwkeurigheid van passen en schieten. Doordat de doelen een kleine afmeting hebben, moeten spelers goed kijken en beschikken over een goede baltechniek om het doel te raken. Hoe verder jij de doeltjes plaatst, hoe lastiger het wordt. Wanneer je een positiespel laat uitvoeren onder druk met minidoelen, zal de speler zijn handelingssnelheid en nauwkeurigheid flink gaan verbeteren. Ook kun je de minidoelen inzetten met pass-en-trapoefeningen. Het minidoel kan het eindstation zijn van een oefening.

Volleybalnet

Aan dit trainingsmateriaal zul je niet als eerste denken, maar kan voor de afwisseling erg leuk zijn. Wanneer je een rustige hersteltraining op het programma hebt staan, is een volleybalnet ideaal. Speel een relaxt potje voetvolley, waar spelers vaak veel plezier van hebben. Niet alleen is voetvolley leuk voor het plezier, het zorgt er ook voor dat de spelers beter worden. Met voetvolley train je namelijk de balbehendigheid, baltechniek en het coördinatievermogen. Is het te moeilijk of te makkelijk? Verander dan de regels naar eigen moeilijkheidsgraad. Voetvolley is leuk én leerzaam!

SKOR

Wil jij jouw spelers nu ook voorbereiden op een variërende training? Dan ben je bij SKOR aan het juiste adres voor al jouw voetbalmaterialen. Zo hebben zij alles voor in en op het veld, trainingsmaterialen, uitrusting en nog veel meer. Voor het kopen van voetbal goals ben je bij hen aan het juiste adres! Kijk snel op de website voor alle opties.

Nieuwste over Blog