Goed beveiligen is goed ondernemen

3 minuten leestijd
grey metal lockers is open
Photo by Paula on Pexels.com

Last Updated on: 4th november 2022, 04:03 pm

Stel je eens voor, je gaat bij iemand op bedrijfsbezoek en je ziet belangrijke documenten overal liggen, of er is vrije toegang tot het magazijn of een showroom. Vraag jij je dan ook niet af of het bedrijf zichzelf wel serieus neemt?

Toon hoe belangrijk het voor jezelf is

Door producten of ideeën te beveiligen laat je zien hoe belangrijk jouw product of idee voor jezelf is en nemen klanten of bezoekers je veel serieuzer. Ook wek je de indruk dat het zo’n interessant product of idee is, dat het wel beveiligd moet worden. Zo weet je zeker dat je de interesse bij de koper of geïnteresseerde wekt en zul jij een veel succesvoller bedrijf runnen.

Op zoek naar nieuwe werknemers?

Wellicht ben je al zo succesvol dat het tijd wordt een nieuwe werknemer aan te nemen. Ook voor hen geldt, een beveiligde omgeving geeft een veiliger gevoel. Door uit te stralen dat je beveiliging serieus neemt, creëer je meteen een vertrouwd gevoel bij een mogelijk toekomstige werknemer. Privacy is een hot item op het moment. Door te laten zien dat je beveiliging belangrijk vindt, zullen zij ook een vertrouwd gevoel krijgen met betrekking tot persoonsgegevens van medewerkers en zullen sollicitanten eerder geneigd zijn om voor jouw bedrijf te kiezen.

Vertoon een actieve houding

Als het om het beveiligen gaat moet je er boven op zitten. Is er een slot, kluis of alarm kapot? Laat het direct repareren. Krijg je een melding dat het alarm afgaat en blijkt het een vals alarm? Geef het direct terug aan de medewerkers en zoek uit hoe het komt. Je toont dat je het serieus neemt en geeft jouw werknemers een veilig gevoel.

Negatieve publiciteit

Het laatste wat je als ondernemer wilt is negatieve publiciteit. Mocht je wat te gemakkelijk met de beveiliging omgaan, kan het zijn dat werknemers hierover gaan praten in eigen vrienden- of familiekring. Vooral in kleine plaatsen of kleine business werelden gaan dit soort verhalen als lopende vuurtjes rond, voorkom dit dus ten alle tijden.

In het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat jouw onderneming de dupe wordt van een inbraak of van diefstal. Dit is wat je ten aller tijde wilt voorkomen. Niet alleen omdat je niet bestolen wilt worden, maar ook om niet negatief in het nieuws benoemd te worden.

Conclusie

Zorg voor een goede beveiliging! Het kost misschien een paar cent, maar je haalt er ontzettend veel voordelen uit!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips