3 tips voor het voor uitkiezen van een factoring bedrijf

3 minuten leestijd

Last Updated on: 14th april 2022, 02:33 pm

Facturen vormen misschien wel de grootste kopzorg voor ondernemers, maar dat is nu voorbij. Een nieuwe vorm van financieel beheer biedt de oplossing voor elke ondernemer, groot of klein.

Wat is factoring?

Als ondernemer vormen facturen één van de grootste kopzorgen. Het liefst zou je je als ondernemer helemaal niet bezighouden met debiteuren en alles wat erbij komt kijken. Het is immers niet zo makkelijk als het sturen van een tikkie en wachten tot je een melding krijgt dat het geld binnen is. Er gaat enorm veel werk en tijd achter schuil. Tijd die je ook in andere projecten had kunnen investeren. Gelukkig is er manier om dit op te lossen, namelijk: factoring. Op het eerste gezicht is dit misschien een term die niet veel belletjes doet rinkelen, maar in dit artikel vertellen we je er meer over.

De definitie van factoring

Er zijn twee verschillende soorten factoring: American factoring en de traditionele vorm van factoring. In de basis zijn beide diensten eigenlijk hetzelfde: het opkopen van facturen. Het factoring bedrijf die je als ondernemer inhuurt, betaald de facturen en zorgt ervoor dat je zelf niet achteraan hoeft te gaan. Dit neemt voor veel ondernemers een hoop stress weg. Voor de dienst die het factoring bedrijf levert, betaal je een percentage van de factuur. Dit zijn de kosten van de factoring. Wat je eigenlijk doet als je dit afneemt, is het verkopen van je risico. Je levert dus een klein stukje in op de prijs, maar je hoeft je er daarna geen zorgen meer over te maken.

3 tips voor het kiezen van de juiste partij

Allereerst is het belangrijk om goed vooronderzoek te doen. Ongeacht welke dienst of welk product je gaat afnemen, je vooronderzoek bepaalt in grote mate je tevredenheid en succes van je koop. Dat is in dit geval niet anders. Door goed vooronderzoek te doen, zorg je ervoor dat je weet hoe het proces in elkaar zit en waar je aan begint. Verder is er nog een hele belangrijke tool die je kunt gebruiken voor het kiezen van de juiste partij: reviews. Er is niets dat meer zegt over een bedrijf dan de waardering van klanten. Het allerlaatste waar je altijd mee moet werken is wederom een algemeen principe. Je onderbuikgevoel is namelijk veelzeggend. Zelfs als je niet precies kunt duiden wat er is, merk je soms toch dat er iets niet goed is. Dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips