3 tips: thuiskantoor inrichten doe je zo

4 minuten leestijd

Last Updated on: 4th augustus 2022, 12:21 pm

Tijdens de corona pandemie is thuiswerken het nieuwe normaal geworden. Veel werkgevers of ondernemers hebben de voordelen van het thuiswerken mogen ervaren en daarom werken steeds meer mensen volledig of gedeeltelijk vanuit huis. Ben jij een ondernemer? Dan kun je er zelf voor kiezen om thuis te werken. Als je dit gaat doen, is het natuurlijk wel prettig om een comfortabel thuiskantoor te hebben. Zo kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd op een professionele plek. Daarnaast helpt een thuiskantoor om werk en privé gescheiden te houden. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om hier een balans in te vinden. Je eigen thuiskantoor inrichten? We geven 3 tips!

Thuis een werkplek inrichten

Thuiswerken biedt verschillende voordelen. Zeker voor ondernemers kan het handig zijn om volledig of deels vanuit thuis te werken. Het kan kosten besparen want er hoeft geen kantoorpand worden gehuurd en je kunt snel en gemakkelijk schakelen tussen werk en privé. Als je ervoor kiest om thuis te werken, is het wel belangrijk om een goede thuiswerkplek in te richten. Met dit verantwoorde thuiskantoor kun je namelijk zo optimaal mogelijk de werkzaamheden uitvoeren. Maar hoe doe je dat nu, een thuiskantoor inrichten? Hieronder geven we 3 tips waar je rekening mee kunt houden.

Fysieke benodigdheden

Er zijn een aantal dingen die iedere ondernemer moet hebben. Natuurlijk is het belangrijk om op kantoor, maar zeker ook thuis, op een ergonomisch verantwoorde manier te werken. Zorg dus zeker voor een goede bureaustoel en een juist afgesteld bureau zodat de computer of laptop zich op de juiste hoogte bevindt. Het is belangrijk om goed rechtop te zitten en vergeet ook zeker niet om regelmatig even de benen te strekken. Een zit-sta bureau is ook een goed idee, zo kun je het zitten afwisselen met staan op een lange werkdag. Het is ook altijd aan te raden om een ergonomisch toetsenbord en muis aan te schaffen, hierdoor wordt de kans op pijn aan de gewrichten aanzienlijk verkleind.

Balans vinden

Een goede balans tussen werk en privé is, zeker als ondernemer, heel belangrijk. Met een kantoor aan huis kan de lijn tussen werk en privé nog wel eens erg dun worden. Het is namelijk heel makkelijk om in je vrije tijd toch nog even achter de computer te zitten om een paar mails te beantwoorden. Voor je het weet is de halve dag alweer voorbij en heb je nog niet kunnen genieten van de welverdiende rust. Dit is precies de reden dat we aanraden om een aparte ruimte in te richten voor het thuiskantoor. Een ruimte met, het liefste, een deur die kan worden afgesloten. Zo kun je na een lange werkdag de deur op slot draaien en even helemaal afschakelen.

Inrichting

Je brengt waarschijnlijk veel tijd door in je thuiskantoor. Het is dan ook fijn als de inrichting van het kantoor helemaal naar jouw wens is. Gebruik kleuren en accessoires om het gezellig en persoonlijk te maken. Met design kantoormeubilair geheel in jouw smaak kun je met plezier werken vanuit thuis!  

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog