/

Welke beleggingsmogelijkheden zijn er?

5 minuten leestijd

Je hebt besloten om te gaan beleggen, maar nu sta je voor de keuze: waarin ga je investeren? Er zijn talloze opties waar je je geld in kunt beleggen, dus het is begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel nemen we de meest gangbare opties onder de loep: aandelen, obligaties, ETFs en beheerd beleggen.

Aandelen

Een van de meest bekende manieren om online te beleggen, is door te investeren in aandelen. Hierbij koop je als belegger een stukje van een bedrijf. Als het bedrijf in waarde stijgt, zie jij de waarde van jouw aandeel ook toenemen. Bovendien, als het bedrijf winst maakt en dividend uitkeert, krijg jij jouw deel van de winst op je beleggingsrekening bijgestort. Bij beleggen in aandelen is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de gekozen bedrijven en op de algehele financiële markt. Alle ontwikkelingen hangen namelijk samen en kunnen grote invloed hebben op de prijzen van aandelen.

Obligaties

Als je op zoek bent naar een meer defensieve belegging, zijn obligaties een interessante optie. Dit zijn leningen die je “verstrekt” aan bedrijven of overheden. In ruil daarvoor ontvang je rente op de leningen gedurende de looptijd, en aan het einde van de rit krijg je het volledige leenbedrag terug. Het is een manier om een vast rendement te behalen en wordt vaak gezien als een stabiele investering, zelfs in onzekere marktomstandigheden. Obligaties toevoegen aan je portfolio zorgt ervoor dat je het algehele risico wat verlaagt.

ETFs

Voor wie graag gespreid wil beleggen zonder het al te ingewikkeld en duur te maken, zijn Exchange Traded Funds (ETFs) een uitstekende keuze. ETFs zijn als het ware 'mandjes' met verschillende aandelen, obligaties, of andere activa. Met één transactie kun je zo heel gespreid investeren. Dit maakt het eenvoudig om het risico en de kosten laag te houden.

Beheerd beleggen

Als je liever het beleggen aan professionals overlaat, dan is vermogensbeheer een interessante optie. Hierbij beheert een vermogensbeheerder je portefeuille. De vermogensbeheerder zorgt voor een optimale spreiding op basis van jouw persoonlijke risicoprofiel. Dit kan een goede keuze zijn als je zelf niet de tijd of kennis hebt om actief met beleggingen bezig te zijn.

Ongeacht welke beleggingsmogelijkheid je kiest, is het essentieel om je goed te informeren en bewust te zijn van je eigen doelen en risicobereidheid. Beleggen is tegenwoordig toegankelijker dan ooit, dus het is belangrijk je goed in te lezen en voor te bereiden voordat je ermee van start gaat!

De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld om juridisch of ander professioneel advies te geven, noch verplicht het MeDirect Bank (Malta) plc tot welke verplichting dan ook. De verstrekte informatie is niet bedoeld als een suggestie, aanbeveling of verzoek om effecten te kopen, te houden of te verkopen en is niet gegarandeerd met betrekking tot nauwkeurigheid of volledigheid.

De besproken financiële instrumenten zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers en beleggers moeten hun eigen geïnformeerde beslissingen nemen en hun eigen advies inwinnen over de geschiktheid van beleggen in financiële instrumenten of het implementeren van strategieën die hierin worden besproken.

Als u in een product investeert, kunt u een deel of al het geld dat u investeert verliezen. De waarde van uw investering kan zowel dalen als stijgen. Elk inkomen dat u uit een investering haalt, kan zowel dalen als stijgen. Producten kunnen worden beïnvloed door veranderingen in wisselkoersbewegingen, waardoor uw beleggingsrendement daaruit wordt beïnvloed.

MeDirect Bank is een handelsnaam van MeDirect Bank (Malta) plc, geregistreerd onder bedrijfsnummer C34125, MeDirect heeft een vergunning van de Malta Financial Services Authority om bankactiviteiten uit te voeren in overeenstemming met de Maltese Banking Act (Cap. 371) en beleggingsdiensten onder de Maltese Investment Services Act (Cap. 370).

Nieuwste over Blog