/

Wat het huren van een loods voor jou kan betekenen

3 minuten leestijd

Het huren van een opslagruimte heeft meer doeleinden dan alleen het opslaan van spullen. Aan een loods huren denk je niet gelijk, wanneer je op zoek bent naar extra ruimte. Als je bijvoorbeeld een kunstschilder bent, kun je er baat bij hebben om je werkruimte te verplaatsen naar een loods. Op die manier hou je je eigen huis verfvrij. Wel zo fijn voor de verhuurder. Of misschien wil je wel een eigen biermerk starten. Zo zie je maar dat een opslagruimte voor iedereen bedoeld kan zijn.

Golf van zelfstandigen

In Nederland stijgt niet alleen het waterpeil, maar ook het aantal ZZP'ers. Waar in 2023 nog maar 11 procent zelfstandig was, is inmiddels 78 procent eigen baas. Vooral mensen in energievoorziening zijn voor zichzelf gestart. Ook jongeren starten steeds vaker als ZZP'er. Volgens Rob Witjes van het UWV voelen ze zich aangetrokken tot het zelf indelen van hun tijd. Naast deze trend is het opmerkelijk dat het aantal bedrijven dat een mini-opslag heeft ook groeit. Binnen een span van 11 jaar tijd is het aantal verhuurders toegenomen met 205. Deze trend startte ongeveer tijdens de corona epidemie. Hier kan uit worden opgehaald dat er veel behoefte is aan extra ruimte rondom de steden. De huur garagebox kan dan een oplossing bieden.

Van gewone loods naar creatieve inspiratieplek

Al ben je kunstenaar, klusser of verkoop je je eigen product, een ruimte om je product of dienst in te organiseren kan al snel van pas komen. In de steden wordt er natuurlijk dicht op elkaar gewoond, waardoor je niet altijd over de nodige ruimte beschikt. Vraag je je af waar je naar het toilet kunt gaan? Er zijn gewoon sanitaire voorzieningen. Je kunt dus gewoon je eigen lunch meenemen en een dag verblijven om te werken aan enkele projecten. Wie weet ontmoet je wel een gelijkgestemden in een van de loodsen naast je. Daarnaast kun je er ook post ontvangen. Wel zo handig als je ondernemer bent. Zo zie je maar dat het niet alleen een plek is om je ongebruikte spullen neer te zetten.

Zelf bouwen, kopen of huren?

Bij het verkrijgen van een loods heb je met verschillende opties te maken en natuurlijk wil je financiële vergissingen voorkomen. Je kunt kiezen tussen zelf een ruimte bouwen of er een kopen of huren. Zoals eerder benoemd, zijn de verhuurders enorm toegenomen, waardoor er waarschijnlijk niet zo ver van je vandaan een park zit. Wanneer je kiest voor zelf een opslag bouwen, krijg je te maken met een stuk eigen grond. En een stuk grond krijgen, kan nog weleens een uitdaging zijn. Verhuurders kunnen al beveiligde locaties aanbieden. Een aangekochte loods is direct jouw eigendom, waardoor je deze ook kan verhuren of verkopen. Zo maken opslag aanbieders het makkelijker voor je en kun je gelijk aan de slag.

Nieuwste over Blog