/

Waarom zijn bhv-apps onmisbaar voor evenementenplanners en ondernemers?

4 minuten leestijd

De bedrijfshulpverleners die op een evenement of op de bedrijfslocatie aanwezig zijn, moeten op ieder moment bereikbaar of oproepbaar zijn. Een van de manieren om dit te realiseren, is door gebruik te maken van piepers. Een bhv-app neemt de functie van de pieper over. Tegelijk profiteer je nog van nog veel meer slimme functies in een bhv-app.

Bedrijfshulpverlening als vaste waarde binnen je onderneming

Bedrijfshulpverlening (bhv) is een vast begrip geworden in het bedrijfsleven. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat alle ondernemers verplicht zijn om binnen het team van medewerkers een bedrijfshulpverlener aan te wijzen. Dit kan de leidinggevende zelf zijn, maar ook iemand van de werkvloer. Bij het bepalen van het aantal bedrijfshulpverleners zorg je altijd dat er minstens twee mensen zijn, zodat er bij de afwezigheid van de een, de ander altijd de taken over kan nemen. Bij een bedrijf met veel werknemers of waarbij met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is het gebruikelijk dat er een groep bedrijfshulpverleners actief is.

Wat zijn de taken van een bhv’er tijdens calamiteiten?

De bedrijfshulpverlener heeft diverse taken. In de basis komt het neer op het verlenen van eerste hulp op de momenten dat dit nodig is. Dit loopt uiteen van het verstrekken van een pleister tot het reanimeren van een collega. Bijkomende taken zijn dat de bedrijfshulpverlener zorgt dat de EHBO-doos regelmatig bijgevuld en oud materiaal tijdig vervangen wordt. Het bestrijden van brand en hulp bieden bij een ongeval behoort eveneens tot de taken. Mocht er sprake zijn van een noodsituatie, zoals een brand, dan is de bedrijfshulpverlener ook de aangewezen persoon die ervoor zorgt dat alle aanwezigen het pand zo veilig mogelijk kunnen verlaten.

Het gemak van een app voor alle belanghebbenden

Om deze taken goed uit te kunnen voeren, zijn een aantal zaken van belang. Ten eerste moet de bedrijfshulpverlener aanwezig zijn. Als de bhv'er in een ander gebouw gewenst is, moet hij zo snel mogelijk op de hoogte gesteld worden waar het incident plaatsvond. Met de beste bhv app kun je direct zien welke BHV'ers beschikbaar zijn en daarnaast in de buurt zijn. Dit maakt het mogelijk efficiënt op een noodsituatie te reageren. Daarnaast kan onderling direct gecommuniceerd worden. Alle belanghebbenden zijn daardoor volledig op de hoogte van de calamiteit, waarbij tevens geschakeld kan worden met de verschillende hulpdiensten, zoals bijvoorbeeld de brandweer.

Voor wie zijn deze bhv-apps onmisbaar?

Overal waar mensen bij elkaar komen, kunnen onverwachte dingen gebeuren. Vaak ligt de focus als we het over bedrijfshulpverlening hebben bij de werkvloer. Bij andere gelegenheden is het echter net zo belangrijk dat de hulpverleners, die preventief aanwezig zijn, goed bereikbaar zijn. Een betrouwbare bhv-app is daarom tevens onmisbaar bij muziekfestivals, grote seminars of sportevenementen. Alle communicatie vindt plaats over beveiligde kanalen. Op het moment dat het nodig is, kan men alarm slaan met de persoonlijke noodknop en is direct voor iedereen duidelijk op welk terrein of in welk gebouw het incident zich afspeelt. Zo kunnen zowel de hulpverleners als de hulpdiensten als ambulance, brandweer en politie gericht te werk gaan.

Nieuwste over Blog