Trouwen doe je niet alleen: gids voor huwelijksleveranciers

5 minuten leestijd

Een huwelijk is de mooiste dag in het leven van een koppel. Zo mooi zelfs, dat sommigen hem overdoen, met dezelfde of een andere partner. Een bruiloft moet perfect zijn, en daar hebben trouwers veel geld voor over. Voor professionals in de sector loont het de moeite om samen te werken. Achter elke bruid en bruidegom staat immers een legertje professionele huwelijksleveranciers.

Een huwelijk plannen

De zenuwen voor het aanzoek zijn verdwenen, de euforie over de verloving is weggeëbd en de stress slaat toe. Want trouwen, hoe doe je dat eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Gasten uitnodigen, een locatie kiezen en aankleden, zorgen dat er eten en drank is, een huwelijksfotograaf vastleggen, jezelf op je mooist presenteren… Het lijkt een overweldigende opdracht voor elke verloofde. Gelukkig zijn er heel wat professionals die hen bijstaan.

Wie helemaal zorgeloos wilt genieten, doet beroep op een wedding planner. Die helpt het huwelijk organiseren, van het kiezen van de decoratie tot het opruimen van de feestzaal. Weddingplanners werken liefst samen met betrouwbare partners. Als huwelijksleverancier is het een groot voordeel om daartoe te behoren.

Op voorhand

Een mailtje of telefoon kan natuurlijk ook, maar de meeste trouwers kiezen nog steeds voor de traditionele papieren uitnodiging voor hun gasten. Willen ze die graag personaliseren, dan komen ze terecht bij een grafisch ontwerper. Door samen te werken met een drukker, biedt die onmiddellijk een meerwaarde.

Ook floristen doen er goed aan te mikken op de trouwsector. Daarbij houd je rekening met de verschillende thema’s van huwelijksfeesten, de voorkeuren van trouwers en welke bloemen wanneer beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je als bloemist bekend bent met de locatie. Zo kun je voorstellen doen in functie van de ruimte.

Op hun huwelijksdag willen de verloofden op hun paasbest zijn. Daarvoor werken bruidsmodespecialisten samen. Denk bijvoorbeeld aan winkeliers die trouwjurken verkopen en verhuren en aan costumiers die de bruidegom piekfijn aankleden. Een kapper staat in voor de prachtige coupes op de grote dag zelf. En de verlovingsringen worden ingewisseld voor trouwringen, deskundig gesmeed door een juwelier.

De ceremonie

Muziek is de ideale omlijsting voor elke gelegenheid, ook een huwelijk. Probeer als instrumentalist, covergroep of dj samen te werken met een gekende trouwlocatie of een ervaren weddingplanner. Zij zijn sneller geneigd om muzikanten aan te bevelen waarop ze kunnen vertrouwen.

Een huwelijk is een mooi moment, dat de aanwezigen nadien graag nog eens opnieuw beleven. Overweeg daarom als fotograaf of videograaf om samen je diensten aan trouwers aan te bieden. Zo is het gelukkige koppel zeker van huwelijksfoto’s en een trouwvideo die perfect bij elkaar aansluiten.

Eten en drinken

Feestvieren, dat is in goed gezelschap genieten van lekker eten en drinken. Daarvoor kiest het bruidspaar een professionele cateraar, die perfect inspeelt op hun wensen en die van hun gasten. Zorg ervoor dat je als cateraar kunt rekenen op bedienend personeel. Breid eventueel je aanbod uit met foodtrucks van een partner.

Naast de catering is de feestlocatie van groot belang voor het slagen van een huwelijksfeest. Wanneer je een uitgebreid netwerk hebt, is het mogelijk om als uitbater van een romantisch kasteel, een authentieke hoeve of een sfeervol domein het huwelijk mee te plannen. Zo beveel je als aanbieder van een trouwlocatie onder meer cateraars, muzikanten en bloemisten aan.

Samenwerken als huwelijksleveranciers

We gaven al enkele voorbeelden hierboven. Een grafisch ontwerper die een drukker aanbeveelt, een feestzaal die samenwerkt met een betrouwbare cateraar, een trouwfotograaf en huwelijksvideograaf die elkaar niet in de weg lopen… Het betekent minder zorgen voor het gelukkige paar, en dus extra voordeel voor jou als huwelijksleverancier. Probeer daarom de handen in elkaar te slaan met andere huwelijksleveranciers. Zo leeft iedereen nog lang en gelukkig!

Nieuwste over Blog